PUK kodu nedir, nasıl öğrenilir? Turkcell - Vodafone ve Türk Telekom puk kodu sorgulama, öğrenme işlemleri

PUK kodu nedir, nasıl öğrenilir? Turkcell - Vodafone ve Türk Telekom puk kodu sorgulama, öğrenme işlemleri

PUK kodu, PIN kodu gibi ezberde tutulamayan ve nadiren ihtiyaç duyulan bir koddur. Ancak bu kod tahmin edemeyeceğimiz kadar önemlidir. Peki, PUK kodu nedir, neden gereklidir? İşte detaylar...

Telefon kullanıcıların çoğu zaman zaman PUK kodunu unutuyor. SIM kartının arkasında yazılı olan PUK kodu, genel olarak SIM kart parçasında yazdığı için kolaylıkla öğrenilebiliyordu. Ancak artık PUK kodunu öğrenmek için SIM kartı şartı gerekmiyor. Peki, PUK kodu nereden ve nasıl öğrenilir? Cevabı haberimizde...

PUK KODU NASIL ÖĞRENİLİR?

PUK kodunuzu unuttuğunuzda ilk olarak operatörünüze başvurmalısınız. Kullandığınız operatörün internet sitesine girerek operatörden aldığınız talimatlarla PUK kodunuzu öğrenebilirsiniz.

VODAFONE PUK KODU NASIL ÖĞRENİLİR?

Bu operatörde 2 ayrı seçenek bulunuyor. Bunları ilki 542 00 00 numarasında müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek PUK kodunu öğrenmektir. Diğer seçenek de internet sitesindeki sistem üzerinden öğrenmektir.

TURKCELL PUK KODU NASIL ÖĞRENİLİR?

Bu operatörde de Vodafone'da olduğu gibi 2 ayrı seçenek bulunuyor. Turkcell hattından 532 00 00 numaralı müşteri hizmetine ulaşabilir ya da Turkcell Puk Kodu sorgulama sistemine giriş yapabilirsiniz.

 puk kodu

TÜRK TELEKOM PUK KODU NASIL ÖĞRENİLİR?

Bu operatörden işlem yapmak için wap.avea.com sayfasına giriş yapabilir ya da 550'yi arayarak müşteri hizmetlerine başvurabilirsiniz.

Aynı zamanda Türk Telekom'un resmi internet sitesi üzerinden de kolaylıkla PUK kodunuzu öğrenebilirsiniz.

YANLIŞ PUK KODU GİRİLDİĞİNDE NE OLUYOR?

PUK kodunun on kere yanlış girilme hakkı vardır. Bu hakları kullandığınızda hattınız bloke olacaktır ve tekrardan hat çıkartmanız gerekecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN