Rusya'dan sosyal medya için 'veri tabanı' kararı

Rusya'dan sosyal medya için 'veri tabanı' kararı

Rusya sosyal medya siteleri hakkında yeni bir karar aldı. Karara göre Twitter ve Facebook başta olmak üzere sosyal medya siteleri Rus veri tabanlarını yerelleştirecek.

Rusya, 1 Temmuz'dan itibaren sosyal medya sitelerine Rus kullanıcılarının veri tabanlarını yerelleştirme zorunluluğu getirdi.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Başkan Yardımcısı Milos Vagner, "1 Temmuz'a kadar Facebook, Twitter ve diğerleri, Rus kullanıcıların veri tabanlarını yerelleştirmekle yükümlü" dedi.

NE OLMUŞTU?

Rusya'da günlük 500 binden fazla ziyaretçi alan yabancı bilişim şirketlerine yerelde şube açma zorunluluğu getiren yasa tasarısı, 21 Mayıs'ta Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'ya sunulmuştu.

Şirketlerin buna uymamaları halinde, özellikle reklam verme ve kişisel verileri toplama yasağı getirilmesi öngörülüyor. Bu düzenlemenin kapsamında Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Google AdWords, YouTube, WhatsApp, Viber, Telegram, Steam, World Of Tanks yer alabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN