Rüyalarınıza yön vermeye hazır mısınız? Teknoloji bunu da başardı! Bu bandı takarak rüyalarınızda yaşayabilirsiniz

Rüyalarınıza yön vermeye hazır mısınız? Teknoloji bunu da başardı! Bu bandı takarak rüyalarınızda yaşayabilirsiniz

Teknolojiyle yepyeni bir deneyim! Rüyalarınıza yön vermeye hazır mısınız? Rüyalarını devam ettirmek isteyenler bu teknolojiye bayılacak! Teknoloji bunu da başardı! Bu bandı takarak rüyalarınızda yaşayabilirsiniz...

ABD merkezli bir girişim, rüya görürken bilincinizi açıp, rüyayı kontrol etmenizi sağlayan özel bir kafa bandı cihazı geliştirdi. Prophetic'in tasarladığı "Halo" cihazı, kullanıcının lüsid rüya deneyimini tetikleyerek uykudayken bilinçli bir şekilde rüyayı kontrol etmesine olanak tanıyor.

BU KAFA BANDIYLA RÜYA YÖNLENDİRİLEBİLİR

ruyalari-yonetmeyi-saglayan-cihaz-gelistirildi.jpg

Prophetic'in Halo cihazı, lüsid rüya görmeyi tetiklemek amacıyla özel olarak tasarlandı. Kullanıcı, bu cihaz sayesinde uyku sırasında olduğunu fark edebilir ve rüya deneyimini istediği şekilde yönlendirebilir. Şirket, bu kafa bandını "noninvazif bir nörostimülasyon cihazı" olarak tanımlayarak, kullanıcının hayal gücünden başka bir sınırlama olmadığını belirtildi.

Halo'nun odaklanmış ultrason sinyalleri kullanarak lüsid rüyayı aktive ettiği ifade ediliyor. Eric Wollberg, şirketin kurucusu, cihazın çalışanlara demoları kullanma veya zor görevler için yaratıcı problem çözme fırsatı verebileceğini iddia ediyor. Şirketin web sitesinde, "Lüsid rüyalarda, yerçekimi, enerji ve kütlenin korunumu gibi geleneksel fizik kurallarından kurtulursunuz" şeklinde açıklama yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN