Sakın çöpe atmayın! İçinde 22 ayar altın var: Servete konabilirsiniz

Teknolojinin ilerlemesiyle artık her şeyi hızlı tüketmeye başladık. Özellikle kullandığımız akıllı cep telefonları hayatımızın her alanını şekillendirmekte. Günümüzde artık her telefonun bir üst markası çıkıyor ve sürekli olarak yeniliyor. Bizde yenilenmeye ayak uydurmak için cep telefonlarımızı sürekli olarak değiştiriyoruz. Peki eski telefonlarınızı çöpe mi atıyorsunuz? Bunu duyduktan sonra cep telefonlarınızı bir daha çöpe atmayacaksınız! Servet sahibi olabilirsiniz.

Günümüz artık teknoloji çağı. Hayatımızın çoğunu elimden düşürmediğimiz akıllı cep telefonlarına göre şekillendiriyoruz. Tüm bilgilerimiz, iş hayatımız hatta özel hayatımız bile bu cihazlarda şekilllendiriyor. Artık gelişen teknoloji ile birlikte cep telefonları da sürekli olarak güncelleniyor. Çıkan her yeni modelle bizde telefonlarımızı değiştiriyoruz. Peki eski cep telefonlarını ne yapıyorsunuz? Bunu duyduktan sonra elinizde servet taşıdığınızı öğreneceksiniz. Kimse bilmiyor ancak çoğu kişi bu sayede servet sahibi oldu. Sakın bunları çöpe atmayın. İşte detaylar...

SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! SERVET SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ

Kolay yoldan servet sahibi olmak ister misiniz? Evet yanlış duymadınız bu bilgi ile ne kaybettiğinizi görünce pişman olacaksınız. Kimse bilmiyor ancak çoğu kişi bu sayede paraya para demiyor. Elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarında bulunan serveti görünce şaşıp kalacaksınız. Meğer içinde servet yatıyormuş, sakın bunları çöpe atmayın. Yeni yıla zengin olarak girebilirsiniz.

kmggfgf-45.jpg

DÜKKANINI BU CİHAZLARLA DOLDURDU

Eskişehir'de telefon tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, hurda olarak görülen cep telefonlarını toplayarak ana kartlarını söküyor. Dükkanınca binlerce hurda cep telefonu biriktiren Yıldız'ın bunu neden yaptığını duyunca ağzınız açık kalacak.

Her hurda cep telefonun bir servet taşıdığını belirten 30 yaşındaki Hıdır Yıldız, "Ana kartlar elektronik sistemlerin çoğunda var ve sarı gördüğünüz alaşımların yüzde 99'u altın" diyerek sırrını açıkladı. Cep telefonlarında servet yatıyor, sakın çöpe atmayın.

PARAYA PARA DEMİYOR

Dükkanın biriktirdiği cihazlara dikkat çeken Hıdır Yıldız, "Bir gün İstanbul'dan buraya gelen birisini misafir ettim. Telefonların içerisindeki ana kartları, kiloyla belirli fiyatlarda satın aldıklarını anlattı. Ben de elimde bir sürü çalışmayan telefon bulunduğunu ve o cihazların ana kartlarını çıkartabilmem için aşağı yukarı bir hafta sürebileceğini söyledim. Sonrasında ise internetten ana kartların üzerindeki altının nasıl ayrıldığını izledim. Demir bir bidondaki kezzap ve asitli suya ana kartları döktüler. Bütün kartlar o suyun içerisinde eridi ve altınlar da su yüzeyine çıktı" dedi.

kmgfgfgf-2022-12-06t104214-437.jpg

"YÜZDE 99'U ALTIN SAKIN ATMAYIN"

"Ana kartları söktüğümde üzerindeki sarı alaşımları fark ettim" diyen Hıdır Yıldız, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Kartların üzerindeki durumu araştırdım ve seyrettiğim birçok videodan sonra da bunların altın olduğunu tasdikledim. Elimdeki 200'e yakın hurda telefonu arkadaşım ile beraber sökerek ana kartlarını ayırdık. Araştırmalarımıza göre kartlardaki alaşımlarda, 14 ve 22 ayar değerinde bir altın olduğunu öğrendik. Telefonlardaki altın maddesi ise içerisindeki çeşitli şebekeleri ve interneti desteklemek amacı ile mühendisler tarafından iyi bir aktarım gücü olduğu için montajlanmış. Ana kartlar sadece telefonlarda bulunmuyor. Elektronik sistemlerin çoğunda var. Kumandalar başta olmak üzere bilgisayar kasalarında ve atari kasetlerinde de mevcut. Yani sarı gördüğünüz alaşımların çoğu yüzde 99 altındır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN