Şifremi unuttum derdine son! Unuttuğunuz şifrenizi bulmak o kadar kolay ki: Bu yöntemi artık unutmayacaksınız

Şifremi unuttum derdine son! Unuttuğunuz şifrenizi bulmak o kadar kolay ki: Bu yöntemi artık unutmayacaksınız

Günümüzde artık çoğu işimizi telefonlar üzerinden gerçekleştiriyoruz. İş olsun, sosyal medya olsun veya da belli başlı sohbet uygulamaları olsun sürekli olarak telefonlardayız. Zaman zaman bazı şifrelerimizi unuturuz ve hatırlamak için bir ton işle uğraşırız. Bizde sizi bu dertten kurtaracak yöntem ile karşınıza geldik. Şifre unuttum derdine son. Unuttuğunuz şifrelerinizi basit bir yöntem ile unutmayacaksınız. İşte unutulan şifreleri tekrar gün yüzüne çıkartan o basit yöntem...

Telefonlarda kullandığımız uygulamalar, mailler ve sayfalara giriş yaparken bizden sürekli olarak şifre istenir. Bu şifreler gün geçtikçe zorlaşıyor ve her biri farklı bir şifre istiyor. Koyduğumuz şifreleri zaman zaman unutabiliyoruz. Bir türlü aklımıza gelemeyen şifreler için bir ton uygulamaya girip güvenlik testinden geçiyoruz. Ancak size vereceğimizi bu yöntem ile unuttuğunuz şifreleri kolayca bulacaksınız. Kimse bu yöntemi bilmiyor fakat deneyenlerde bırakamıyor. Peki unuttuğumuz şifreleri Google Chrome’da nasıl görebiliriz? İşte detaylar...

ŞİFRE UNUTTUM DERDİNE SON

Unutulmuş şifreleri geri hatırlamak artık çok kolay. Bu yöntem ile şifre unuttum derdine son vereceksiniz. Kimse farkında değil ancak bu basit yöntem ile hayatınız daha da kolaylaşacak. Hazırsanız şifrelerinizi kolayca hatırlatan yöntemi açıklıyoruz.

UNUTTUĞUNUZ ŞİFRELERİ KOLAYCA BULUN

Unutmuş olduğunuz bütün şifreleri Google Chrome'un kaydettiğini biliyor muydunuz? Telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan Google Chrome'u açın. Buradan sağ üstte bulunan ayarlar sekmesine tıklayın. Buradan da otomatik doldurma sekmesini seçin. Oradan şifre yöneticisine girin ve karşınıza Google Chrome'un kaydettiği bütün şifreler çıkacaktır. Buradan unutmuş olduğunuz şifrenin üzerine tıklayıp görebilirsiniz.

kmgfgfgf-78.jpg

KAYDET SEÇENEĞİ İLE BİR DAHA KAYBOLMAZ

Ayrıca bu sayfada şifreyi görüntüleme seçeneğinin yanındaki ayarlar seçeneğinden daha fazla ayara erişim sağlayabilirsiniz. Örneğin şifreyi düzenleyebilir, direkt olarak kopyalayabilir veya tamamen silebilirsiniz. Bu sayede artık kullanmadığınız sitelerin veri tabanında durmamasını sağlayabilirsiniz.

kmgfgff-1-001.jpg

Buradaki kayıtlı şifreleri görebilmeniz için Şifreler menüsü üzerinden “Şifreleri kaydetmeyi öner” seçeneğini seçmeniz gerekmekte. Aynı zamanda yine aynı yerden otomatik oturum açma özelliğini de etkinleştirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde Chrome, kayıtlı bir mail adresinizi veya bir web sitesi şifrenizi otomatik olarak doldurabilir. Yani şifrelerinizi hatırlamanıza gerek kalmaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN