Telefonunuzda Bulunan Bu Uygulamalar Varsa Silin! Banka Hesaplarınızı Boşaltan Bu Virüse Dikkat Edin!

Telefonunuzda Bulunan Bu Uygulamalar Varsa Silin! Banka Hesaplarınızı Boşaltan Bu Virüse Dikkat Edin!

Küresel iletişim dünyasında mesajlar, fotoğraflar, videolar, gibi durumları telefon görüşmeleri ve bilgi aktarımı yoluyla yapıyoruz. Bilgisayarların, cep telefonlarının ve tabletlerin dünyası güzel ve büyüleyici ama aynı zamanda tehlikeli olabiliyor.

Gerçek dünyada etten kemikten hırsızlar varsa, sanal dünyada bunlar manyetik darbelerden oluşuyor. Onlara virüs dediğimiz kötü adamlar, sanki vücudumuza bulaşan gerçeklermiş gibi. Ama aslında, sadece bir bilgisayarda kaydedilen yazılımdan ibarettir.

KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM VE TRUVA ATI NEDİR?

Bu virüslerden birkaç tane var ve fakat farklı isimler alıyorlar. Bunlardan biri Kötü Amaçlı Yazılım. Bu virüsle birlikte ilan edilmiş bir düşmanla karşı karşıyayız. Bu tehlikeli virüsün bilgisayarlara girmesi, onlara bulaşması, onları engellemesi ve fidye talep etmesi sadece bir dakika sürer. Ekipmanlarımızdan uzak durulması ve uzak durulması gereken bir virüstür. İyi bir antivirüs bunu gerektirir.

Bir diğer özellikle tehlikeli virüs, ünlü Truva atını hatırlatan bir isim olan Truva atıdır. Aslında öyle deniyor, çünkü tam olarak Yunanlılar tarafından yapılmış eski tahta at gibi çalışıyor. Bize daha fazlasını veren bir arkadaşımız olan akıllı telefonumuzu geliştirmek için bir yardımmış gibi gizlice içeri giriyor. Bunun yerine, içeri girdikten sonra yavaş yavaş bizi gözetlemeye ve cep telefonumuzu başka amaçlar için operasyonel bir üs haline getirmeye başlıyor.

BU VİRÜSÜN BANKA HESAPLARIMIZI BOŞALTMASI VE MESAJLARIMIZI OKUMASI SADECE BİR DAKİKA ALIYOR.

Android.Spy.4498 adlı tehlikeli bir Truva atı Ocak ayından beri ortalıkta dolaşıyor. En popüler ve resmi iletişim uygulaması olan WhatsApp'ı taklit eden bazı uygulamalar kisvesi altında kendini gizliyor. Aslında daha çok WhatsApp'a benzer uygulamalar olarak biliniyor. Örneğin GBWhatsApp, OBWhatsApp, WhatsApp Plus ve benzerleri. Resmi WhatsApp uygulaması ile karıştırılmamalıdır, aslında bunlar özel hizmetlerdir ver resmi uygulamada bulunmayan çözümler sunarlar.

İçlerindeki bu uygulamalar, sessiz ve tehlikeli bir iş yapan bu korkunç Truva atını iletir. Uygulamada diğer uygulamaların bize gönderdiği bildirimleri, mesajları, telefon ekranlarını okuyabilir. Diğer uygulamaları veya sahte güncellemeleri indirmemize neden olabilir. Kısacası, telefonumuzu kontrol altına alabilir ve biz fark etmeden banka hesaplarımızı boşaltabilir.

Bu Truva atı virüsünden kurtulmak için, bu uygulamaları kaldırmak ve cep telefonumuzun en son sistem güncellemesini indirmek daha iyidir. Bu şekilde virüs ortadan kalkacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN