Dikkat Edin Telefonunuzda Yüklü Olan Bu Uygulama Verilerinizi Çalıyor! Hemen Silin!

Dikkat Edin Telefonunuzda Yüklü Olan Bu Uygulama Verilerinizi Çalıyor! Hemen Silin!

Akıllı telefonlarınıza yüklemiş olduğunuz fotoğraf düzenleme uygulamaları verilerinizi çalıyor. Bu uygulamalar sizin de telefonunuzda olabilir! Hızlıca telefonunuzdan silerek güvenlik ihlalinin önüne geçebilirsiniz. İşte, bilgileri çalıp son derece tehlikeli olan o uygulama hakkında merak edilen her şey...

Akıllı telefonlarınızda bulunan bu uygulamalar gizlice verilerinizi çalabilir! Telefon kullanıcıları çok sayıda tehditle karşı karşıya kalabiliyor. Özellikle de güvenlik anlamında son derece tehlikeli olan bazı uygulamaları kullanırken bu durumdan habersiz olabiliyor. Bu aşamada çok sayıda insan akıllı telefonuna yüklediği ve sürekli olarak kullandığı bu uygulamaların güvenlik açığı oluşturduğu gibi verileri de çaldığı ön plana çıkıyor. Bu uygulamalar arasında Truva atlı Craftsart Cartoon Photo Tools fotoğraf düzenleme uygulaması da bulunuyor. verilerinizi ve şifrelerinizi sizden habersiz nasıl ele geçirdiğini ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için paylaşıyoruz. İşte, verilerinizi çalan o uygulama hakkında detaylar...

BU UYGULAMA VERİLERİNİZİ ÇALABİLİR!

Akıllı telefonunuza yüklediğiniz ve hevesle kullandığınız bazı uygulamalar ne yazık ki sandığınız kadar güvenilir olmayabilir. Özellikle bazı uygulamalar verilerinizi ve bilgilerinizi ele geçirebiliyor. Bu uygulamalar arasında yer alan Truva atlı bir fotoğraf düzenleme uygulaması olarak biliniyor. Uygulamanın adı ise Craftsart Cartoon Photo Tools olarak ön plana çıkıyor. Kullanıcılarının yorumlarına bakacak olursak, bu uygulama verilerinizi ele geçiriyor. Bir güvenlik şirketi tarafından bu uygulama için bazı araştırmalar yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar ise kullanıcıların yorumlarını doğrulamış oldu. Fazlasıyla popülerlik kazanan ve çok sayıda kullanıcısı olan bu uygulamanın özelliklede Facebook hesaplarını ele geçirdiği gün yüzüne çıktı. Kullanıcılar uygulamayı telefonuna indirdikten sonra Facebook hesaplarına erişemez duruma geldi.

kapak.jpg

UYGULAMA HALA GOOGLE PLAY’DA!

Craftsart Cartoon Photo Tools uygulaması güvenlik ihlali yarattığı sebebiyle herkes tarafından ortaya çıktı. Fakat bu uygulama aktif olarak Google Play Store'da yer almaya ve çok sayıda kullanıcı tarafından yüklenmeye devam ediyor.

UYGULAMAYI TELEFONDAN KALDIRIN!

Telefonunuzun ayarlarından uygulamayı önceden kullanıp kullanmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Bu uygulama hala telefonunuzda bulunuyor ise veri güvenliğinizi korumak adına hemen silmeniz gerekebilir. Haberimizde de belirttiğimiz gibi uygulamanın ismi Craftsart Cartoon Photo Tools olarak biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN