Uzmanlar 'hesabınızı silmeyin' diyerek uyardı: Dolandırıcılar sahada

Uzmanlar 'hesabınızı silmeyin' diyerek uyardı: Dolandırıcılar sahada

Twitter'ı satın alan Elon Musk'ın, plaform için verdiği kararlar büyük yankı uyandırmış binlerce kişi Twitter hesabını silmişti. Fakat uzmanlara göre, Twitter hesabınızı silmek, suçluların, dolandırıcıların adınızı kullanmasına olanak tanıyan çok tehlikeli bir hareket olabilir. Çünkü hesabınız silindikten sonra profil adınız herhangi biri tarafından ele geçirilebilir hale geliyor. Bu da adınızın ve statünüzün başka amaçlar için kullanılmasına yol açabilir.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, platformu verdiği kararlarla temelden sarstı. Şirket içinde personelin işten ayrılması ya da çıkarılması, ücretli mavi tik gibi kararlar sonrası kullanıcılar hesaplarını bir bir kapatmaya devam ediyor.

Diken'de Forbes'den derlediği habere göre, Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla sadece altı günde 877 bin Twitter hesabı devre dışı bırakıldı. Bu karmaşa içinde başka bir sosyal medya platformu Mastodon’a geçen ay boyunca bir milyondan fazla kullanıcının katıldı.

PROFİL FOTOĞRAFINIZ ELE GEÇİRİLEBİLİR

Fakat uzmanlar Twitter hesabının silinmesinin büyük bir hata olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Çünkü hesabınız silindikten sonra profil adınız herhangi biri tarafından ele geçirilebilir hale geliyor. Bu da adınızın ve statünüzün başka amaçlar için kullanılmasına yol açabilir. Hukuk firmaları ve güvenlik uzmanları durumun tehlikesine dikkat çekiyor.

Üstelik mavi tikin artık parayla satın alınacak olması da doğrulama süreçlerini bulandırıyor ve tehlikeyi artırıyor.

HESABINIZI KORUMA ALTINA ALIN

Uzmanlar bu sebepten dolayı, kullanıcı isminizi korumak için hesabı silmek yerine koruma altına almayı öneriyor. Buna göre ilk önce hesap ayarlarına gidip ‘ayarlar ve gizlilik’ seçeneklerinden tweetlerinizi korumalı hale getirebilirsiniz.

Artık paylaşımlarınız korunuyor. Yani yalnızca onayınız olan takipçiler onları görebilir. Ayrıca sizi takip etmek isteyen herkesin sizden izin alması gerekiyor. Bu noktada uzmanlar, tamamen platformdan uzaklaşmak isteyenler bir seçenek daha sunuyor. Profilinizi korumalı hale getirdikten sonra mevcut tüm takipçileri engelleyebilirsiniz. Ayrıca ve tüm tweet ve doğrudan mesajlarınızı silebilirsiniz. Böylelikle hem profil isminizi korumuş olur hem de platformdan kopmuş olursunuz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN