Verilerinizi güvende tutmak için siber güvenlik ipuçlarını öğrenince rahat bir nefes alacaksınız

Verilerinizi güvende tutmak için siber güvenlik ipuçlarını öğrenince rahat bir nefes alacaksınız

Siber güvenlik çoğu insan için en büyük endişe kaynağıdır. Artan sayıda veri ihlali ve siber saldırı ile kişisel bilgilerinizi bilgisayar korsanlarından korumak hayati önem taşımaktadır. Bir siber güvenlik ihlali, kişisel bilgilerinizi riske atabilir. İşte kendinizi çevrimiçi ortamda korumak için yapabileceğiniz bazı basit şeyler.

İnternet bir iş kurmak için harika bir yer ama aynı zamanda tehlikeli de olabilir. Dolandırıcılar ve siber suçlular tarafından dolandırılabilir veya bilgisayarınıza saldırıya uğrayabilirsiniz. Verilerinizi korumak ciddi bir sorumluluktur. Kendinizi bilgisayar korsanlarından korumak için adımlar atabilirsiniz, ancak bir ihlale hazırlanmak için neler yapabileceğinizi düşünmek de önemlidir. Aşağıdaki ipuçları verilerinizi güvende tutmanıza yardımcı olacaktır.

YAZILIMINIZI DÜZENLİ OLARAK GÜNCELLEYİN

Yazılımınızı güncel tutmak, siber güvenlik için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Hem işletim sisteminizi hem de uygulamalarınızı düzenli olarak güncellemeyi içerir. Bunu yapmamak, bilgisayar korsanlarının bazı güvenlik açıklarından yararlanmasına izin verecektir.

Birçok yazılım sağlayıcısı, kullanıma sunulduğunda otomatik güncellemeler gönderir, ancak bunları uygulamak size kalmıştır. Güncellemeler için web sitelerini düzenli olarak kontrol ederek veya e-posta yoluyla bildirimlere kaydolarak tüm uygulamalarınızın ve işletim sistemlerinizin güncel olduğundan emin olun.

57zah.jpg

GÜÇLÜ PAROLALAR KULLANIN

Şifreler, hesaplarınıza yasa dışı yollarla erişmeye çalışan siber suçlulara karşı ilk savunma hattıdır. Parolanızı kıramazlarsa, verilerinize erişmeleri pek olası değildir. Güçlü parolalar kullanın ve bunları sık sık değiştirin. En az sekiz karakter uzunluğunda olmalı ve harfler, sayılar ve simgeler içermelidir.

Güçlü parolaların kullanımı, çevrimiçi olarak eriştiğiniz tüm hesaplar için geçerlidir. Güçlü bir parola kullanmaya ek olarak, yalnızca SSL teknolojisini kullanan web sitelerini kullanmalısınız. Bu, verilerinizin güvende olduğu ve üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilemeyeceği anlamına gelir. Bu uygulamayı, çevrimiçi bankacılık ve çevrimiçi kumarhaneler gibi finansal bilgilerinizi verdiğiniz herhangi bir siteye uygulamalısınız.

basliksiz-17.jpg

NEYE TIKLADIĞINIZA VEYA AÇTIĞINIZA DİKKAT EDİN

Bilinmeyen göndericilerden gelen e-postalardaki şüpheli bağlantılara veya eklere tıklamayın. Şüpheli görünen veya uygunsuz görünen bir bağlantı içeren bir e-posta veya metin alırsanız, tıklamayın. Bilgisayar korsanları, insanları kandırmak için her zaman kimlik avı dolandırıcılığı kullanır.

Bir e-posta veya kısa mesaj bağlantısını tıklamadan önce daima URL'yi kontrol edin. Bilgisayar korsanları genellikle yasal görünen ancak cihazınıza zarar verebilecek veya bilgilerinizi çalabilecek kötü amaçlı yazılımlar içeren sitelere bağlantılar içeren e-postalar gönderir.

ÇEVRİMİÇİ GÜVENDE KALIN!

Siber güvenlik herkes için çok önemlidir. İster işletme sahibi, ister çalışan veya tüketici olun, çevrimiçi ortamda güvende olmak çok önemlidir. Sürekli gelişen bir alandır ve en son güvenlik haberlerini ve en iyi uygulamaları takip etmeniz gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN