WhatsApp'ta Bir Kullanıcı Tarafından Engellendiğinizi Nasıl Anlarsınız?

WhatsApp'ta Bir Kullanıcı Tarafından Engellendiğinizi Nasıl Anlarsınız?

WhatsApp dünya üzerinde en çok tercih edilen sosyal iletişim uygulaması olarak bilinir. WhatsApp’ın özellikleri arasında yer alan istemediğiniz kişileri engelleme de bulunuyor. Bazı kullanıcılar internet üzerinde WhatsApp’ta engellendiğimi nasıl anlarım? gibi durumların kolayca nasıl öğrenebileceğini araştırıyor. İşte WhatsApp'ta nasıl engellendiğinizin öğrenmenin ipuçları…

Engellendiğinizde, WhatsApp'tan herhangi bir uyarı almazsınız. Ancak bunun olup olmadığını anlamak için bazı basit ipuçlarını kullanmak yeterlidir. Bu haberimizde, sosyal uygulamalarda bulunan bir kullanıcı tarafından engellenip engellenmediğinizi nasıl anlayacağınızı göreceğiz. Engellendiğinizi düşünmenize neden olabilecek ilk ipucu, saatlerce veya günlerce tek bir gri işaretle işaretlenmiş ve yanıt almamış bir mesajdır. Yani alıcı bunu okumamakla kalmadı, onlara ulaşmadı bile.

Ancak bu, engellendiğinizden emin olmak için yeterli değildir. İlgili kişi, interneti olmadığı veya cep telefonu hasar gördüğü için mesajı almamış yada akıllı cihazına ulaşılamıyor olabilir. Tam da bu nedenle, bir kesinliğe sahip olmak için diğer ipuçlarına da dikkat etmeniz önerilir.

haberici.jpg

WHATSAPP'TA BİR KULLANICI TARAFINDAN ENGELLENDİĞİNİZİ NASIL ANLARSINIZ?

Diğer bir ipucu ise hem profil fotoğrafının hem de erişim saat ve tarihinin görüntülenememesidir. Bunu birkaç saat önce görüntüleyebiliyor fakat bir süre sonra ikisinin de ortadan kalkmasıyla birlikte, muhtemelen engellenmişsinizdir.

haberici2.jpg

WHATSAPP ARAMASI İLE KOLAYCA ÖĞRENİN

Ayrıca, sohbetin sağ üst köşesinde bulunan ahizeye tıklayarak kişiyi WhatsApp'ta aramaya çalışmak, engellenip engellenmediğini kontrol etmenin bir yoludur. Bu durumda, uygulama arama yapmanıza izin vermeyecektir. Son olarak, kullanıcıyı bir WhatsApp grubuna eklemeyi deneyebilirsiniz. "Bu kişiyi ekleme yetkiniz yok" uyarısı belirirse, belirtilen diğer faktörlerle birlikte, o kullanıcı tarafından engellenmiş olmanız, kesin değilse de çok muhtemeldir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN