WhatsApp'ta Dolaşan Bu Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat Edin! Bu Yöntem Sayesinde Telefonunuz İzleniyor Olabilir!

WhatsApp'ta Dolaşan Bu Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat Edin! Bu Yöntem Sayesinde Telefonunuz İzleniyor Olabilir!

WhatsApp artık iletişim kurmak, akraba ve arkadaşlara mesaj göndermek, çalışmak ve çok daha fazlası için çok önemli bir araç haline geldi. Ancak gerçekte, bu uygulama sadece bir mesajlaşma servisinden daha fazlasıdır. Aslında, WhatsApp'ta sadece arama ve görüntülü arama yapmakla kalmaz, aynı zamanda metinler, sesli notlar, belgeler, resimler ve videolar gibi birçok içerik alışverişi yapabilirsiniz.

Ancak, WhatsApp'ı kullanmak bile zaman zaman tehlikeli olabilir. Aslında, giderek daha sık, dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve banka hesaplarından para hırsızlığı gerçekleştiren insanlar var. Örneğin, son zamanlarda, basit bir aramayla uygulamanın kontrolünü kaybetmemize neden olabilecek bir dolandırıcılık dolaşıyor.

haberici.jpg

DOLANDIRILMA VE ALDATILMA RİSKİNİ AZALTMAK

Bununla birlikte, dolandırıcılıklara ek olarak, artık gerçek bir sosyal bela haline gelen sahte haberlere de dikkat etmeliyiz. Dezenformasyon, zamanımızın en büyük kötülüklerinden biridir ve ne yazık ki WhatsApp, yayılmanın ana kanallarından biridir. Bu nedenle, önümüzdeki birkaç satırda, bu fenomenlere karşı koymak, dolandırılma ve aldatılma riskini azaltmak için ne yapılması gerektiğini göreceğiz.

WHATSAPP'TA DOLANDIRICILIK VE İSTENMEYEN MESAJLARA KARŞI NASIL KORUNACAĞINIZ?

Önce yalan haberlerle başlayalım. Bu durumlarda kendimizi savunmak için, haberler güvendiğimiz insanlardan gelse bile aldığımız her şeyi eleştirel bir şekilde analiz etmeliyiz. Bunu yapmak için, resmi ve güvenilir kaynaklardan gelen bilgileri doğrulamak, haberlerin herhangi bir teyidi veya reddi için internete bakmak gerekir. Ayrıca dezenformasyonun büyük bir kısmının, insanları aldatmak için özel olarak oluşturulmuş fotomontaj ve video montajlarından da geçtiğini hatırlıyoruz.

Son olarak, “Birçok kez iletildi” etiketini gösteren tüm bu sansasyonel mesajlara da dikkat edin. WhatsApp, aslında, bir süredir, orijinal gönderene kıyasla 5 defadan fazla iletilen tüm bu mesajlara bu ifadeyi ekliyor.

haberici2.jpg

İSTENMEYEN MESAJLAR VE DOLANDIRICILIK

Ancak dolandırıcılık girişimlerinin maskesini düşürmek için istenmeyen mesajlara dikkat edilmelidir. İkincisi, başka insanlar gibi davranan ve genellikle güvenilmez olan göndericiler tarafından gönderilen mesajlardan başka bir şey değildir. Bu olasılık ile karşı karşıya olup olmadığımızı anlamak için mesajlarda şunlar olup olmadığını kontrol ederiz:

Yazım ve dilbilgisi hataları;

Bir bağlantıya tıklama veya işlevleri etkinleştirme talepleri.
Kişisel bilgileri, kredi kartı PIN'lerini, şifreleri veya ödeme isteklerini paylaşma talepleri.

Bu nedenle, bu özelliklere sahip tüm mesajlar göz ardı edilmeli ve silinmelidir. Ayrıca, resmi WhatsApp web sitesi tarafından bildirildiği üzere, bu durumlarda göndereni doğrudan bildirmeniz ve engellemeniz önerilir. Bu, kendimizi gelecekteki dolandırıcılık girişimlerinden korumamızı sağlar, çünkü engellenen kişi başka iletişim gönderemez veya daha fazla güncelleme alamaz. Bu durumda, WhatsApp'taki dolandırıcılıkların ve sahte haberlerin birkaç adımda ve diğer kişilere zarar vermeden nasıl ortaya çıkacağı açıklanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN