WhatsApp'ta görünmez olun! WhatsApp'ta profil fotoğrafınızı herkesin görmesini istemiyorsanız bu basit yöntemi uygulayın

WhatsApp'ta görünmez olun! WhatsApp'ta profil fotoğrafınızı herkesin görmesini istemiyorsanız bu basit yöntemi uygulayın

Özellikle arkadaşlarımızla sohbet etmek ya da iş arkadaşlarımıza acil bir belge göndermek tercih ettiğimiz WhatsApp, sıklıkla kullandığımız uygulamaların başında geliyor. Son günlerde güncellemeye giden uygulama bazı özelliklerini değiştirdi. WhatsApp'ta artık görünmez olmak mümkün. İşte detaylar...

Son dönemin en yaygın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sıklıkla kullandığımız uygulamaların başında geliyor. Özellikle arkadaşlarımızla sohbet etmek ya da iş arkadaşlarımıza acil bir belge göndermek tercih ettiğimiz WhatsApp, son yıllarda hayatımızda özel bir yer edindi. Son günlerde güncellemeye giden uygulama bazı özelliklerini değiştirdi. Uygulamanın son güncellemesiyle beraber profil resmimizi bazı kişilerden gizli tutmamız mümkün hale geldi.

WhatsApp’ta görünmez olmanız gereken zamanlar olabilir. WhatsApp kullanırken çevrimiçi olduğunuzu gizlemeniz veya yalnızca çevrimdışı görünmeniz gereken zamanlar olabilir. Ya da sadece son görülmeyi kapatmak veya profil resminizi bazı kişilerden gizlemek istiyor olabilirsiniz.

SON GÜNCELLEME İLE GÖRÜNMEZ OLMAK MÜMKÜN HALE GELDİ

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a bazı yeni gizlilik özellikleri eklendi. Eklenen bu yeni özelliklerle kullanıcı deneyimi bir nebze daha iyileştirilmiş oldu. Profil fotoğrafı, son görülme ve WhatsApp durumları için kullanılabilecek seçenekler, artık bilgilerinizi gizlemek istediğiniz kullanıcıları daha kolay bir şekilde seçmenizi sağlayacak.

SEÇENEK SAYISI ARTTI

WhatsApp'taki son görülme zamanı, durumlar ve profil fotoğrafı, bugüne dek 3 seçenekle yönetilebiliyordu. Bu seçenekler arasında "Herkes", "Kişilerim" ve "Hiç Kimse" seçenekleri bulunuyordu. Son güncellemenin ardından bu seçenekler arasına "Şunlar Hariç Kişilerim..." seçeneği eklendi. Son güncelleme ile kullanıcılara sunulan bu seçenek, bir kullanıcının numarasını telefonunuzdan silmeden, kişisel bilgilerinizi ve paylaşımlarınızı o kişiden gizlemenizi sağlıyor.

WhatsApp

Yukarıda paylaştığımız görüntülerde de görebileceğiniz gibi; artık WhatsApp'taki bazı bilgilerinizi rehberinizdeki istediğiniz kişilerden gizleyebileceksiniz. Üstelik bunu yapabilmek için çok da bir şey yapmanıza gerek yok.

WhatsApp'ı açtıktan sonra önce Ayarlar, sonra Hesap, sonra da Gizlilik, seçeneklerine dokunun. Daha sonra da "Şunlar Hariç Kişilerim..." seçeneğine dokunduktan sonra bilgilerinizi gizlemek istediğiniz kişileri seçin. İşte her şey bu kadar basit...

WhatsApp'ın yeni gizlilik seçenekleri an itibarıyla tüm kullanıcılara yayınlanmış durumda. Ancak uygulamanız güncel değilse, bu özelliklere ulaşamayabilirsiniz. Eğer seçenekleri görüntüleyemiyorsanız, uygulamanın güncel olduğuna emin olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN