X/Twitter'a rakip Bluesky'da bir günde 1 milyon kullanıcı

X/Twitter'a rakip Bluesky'da bir günde 1 milyon kullanıcı

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey'nin desteklediği yeni sosyal medya platformu Bluesky, halka açıldı ve kayıt almaya başladı. Platform, kullanıcı sayısının 4 milyonu aşmasının ardından dikkatleri üzerine çekti.

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey'nin desteklediği ve yeni bir sosyal medya platformu olan Bluesky, halka açıldı ve kayıt almaya başladı.

Bluesky'a katılmak isteyenlerin önceden davetiyeye ihtiyacı vardı, bu da genellikle mevcut bir üyeden davetiye talep etmek anlamına geliyordu. Bu davetiye süreci, platformun moderasyon araçları ve diğer özellikleri kurması için zaman kazanmasını sağladı.

Bluesky, Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alındıktan sonra adını X olarak değiştirdiği Twitter'a benzemekle birlikte, henüz kullanıcılar arasında doğrudan mesajlaşma özelliği sunmuyor.

Platform, kullanıcılara daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunuyor ancak bu özelliklerin ne kadar popüler olacağı henüz belirsizliğini koruyor. Ayrıca, kullanıcıların takip ettikleri hesapların gönderilerini kronolojik olarak görüntülemesine ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan algoritma odaklı zaman çizelgelerine geçiş yapmasına izin veriyor.

Bluesky, 850 binden fazla yeni kullanıcı kazanarak toplam kayıt sayısını 4 milyonun biraz üzerine çıkardı. Bu artış, platform hakkında hala büyük bir ilgi olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN