'Yok edici' diye tanıttılar oyuncak çıktı! Rusya'nın duyurduğu silah alay konusu oldu

Rusya'nın askeri fuarında tanıttığı M-81 adlı robotun aslında çakma olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Tanıtılan robotun Çinli alışveriş sitelerinde 4000 dolar gibi fiyatlara alınabileceği dile getirilirken bazı kullanıcılar ise tanıtılan bu robotun bu hale getirilmesinin çocuk oyuncağı olduğunu söyledi. Bir başka kullanıcı ise bu robotun "Yok edici" bir savaş makinesinden ziyade bir "oyuncak" olduğunu belirtti ve bu robotun iddia edilen işlevlerini yerine getiremeyeceği yorumunda bulundu.

BARAN BEKİ | KARAR

Rusya özellikle de ordusu söz konusu olduğunda ABD gibi şov yapmayı seven bir ülke. Army 2022 adlı askeri fuarında ise Rusya, üzerinde bir roketatar taşıyan robot köpeklerini tanıttı fakat bu robot köpeğin daha sonradan Çin'den hazır alınmış olabileceği iddiası ortaya atıldı.

FUARA PUTİN DE KATILIM GERÇEKLEŞTİRDİ

Daha öncesinde de benzer bir robotu kullanan bir YouTuber, bu robot köpeğin üzerine çeşitli silahlar monte ederek robot köpeğin atış poligonundaki performansını sosyal medya platformlarında yayınlamıştı ve bu videolar oldukça ilgi çekmişti. Ağustosun 15'inden 22'sine kadar sürecek olan ve Başkan Vladimir Putin'in de katılım sağladığı Rusya Savunma Bakanlığı tarafından desteklenen bu fuar Moskova'da Patriot Park adı verilen bir yerde gerçekleşmekte.

DAHA ÖNCESİNDE DE BU TARZ İLGİNÇ ŞEYLER TANITILDI

Fuar ve Patriot Park'ın geçmişine bakıldığında Rusya'nın burada birçok yeni sistem ve ünite tanıttığına tanıklık edildi fakat insanlar bu sefer olası bir fiyaskoya tanıklık etmiş oldular. Daha öncesinde de kocaman robotların ve benzeri ilginç şeylerin tanıtıldığı bu fuara, M-81 adı verilen ve üzerinde RPG-26 taşıyan robot köpek damgasını vurdu. Oldukça ilgi çeken köpek sanki bir Ninja'ymış gibi görünüyor.

ytt.jpg
"Daha öncesinde bir YouTuber tarafından yapılmış olan silahlı robo-köpek"

BİR YOUTUBER'IN DAHİ YAPABİLECEĞİ KADAR BASİT

Robot köpek M-81, fuarda ilgi görmesinin ardından sosyal medyada da ilgi görmeye başlayınca bazı kullanıcılar bu köpeğin Çinli alışveriş sitesi Aliexpress'de satışta olan "UnitreeYushuTechnologyDog" isimli robot köpek ile benzerliğini gözler önüne serdi. İddiaya göre bir kullanıcı, Rusya'nın fuarında tanıtılan M-81 robotun aslında Çin'den alınmış, Ninja gibi giydirilmiş ve daha sonrasında üzerine bir roket bağlanmış basit bir "oyuncak" olduğunu söyledi ve bunun çok kolay yapılabileceğini hatta bir YouTuber'ın daha çeşitli silahlar takarak defalarca kez yaptığını belirtti.

kapak.jpg

BU ROBOTTAN ANCA OYUNCAK OLUR

Öte yandan son dönemlerde iyice artan ve gelişen bu robot köpeklerin, daha öncesinde de bir YouTuber tarafından kullanılmış olması nedeniyle sosyal medyada büyük dalga konusu oldu ve bazı kullanıcılar bu robota "Bundan yok edici değil ancak oyuncak olur." yorumlarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN