Youtube'a öyle bir özellik geliyor ki, herkes ünlü şarkıcı olacak! Yapay zeka mucizesi şaşırtıyor

Youtube'a öyle bir özellik geliyor ki, herkes ünlü şarkıcı olacak! Yapay zeka mucizesi şaşırtıyor

Google'ın sahibi olduğu video paylaşım sitesi Youtube, içerik oluşturucuların şarkı söylerken seslerini ünlü müzik sanatçıları gibi değiştirmelerine olanak tanıyan bir yapay zeka aracı geliştiriyor. İşte detaylar...

Yakın zamana kadar kadar bilim kurgunun konusu olan, hayatın belli alanlarında mevcut olsa da en azından bu kadar konuşulmayan yapay zeka her geçen gün ilginç bir haberle gündemimize taşınıyor.

Bloomberg, Youtube'un, içerik oluşturucuların şarkı söylerken seslerini ünlü müzik sanatçıları gibi değiştirmelerine olanak tanıyan bir yapay zeka aracı geliştirdiğini bildirdi. Aracın ünlü müzisyenlerin seslerini kullanarak ses kaydı yapabileceği belirtiliyor.

MÜZİK ŞİRKETLERİYLE ANLAŞMA YAPILACAK

Platform bu özelliği, 2023 Eylül ayında düzenlenen Made On Youtube etkinliğinde tanıtmayı umuyordu. Hatta bu etkinlikte yeşil ekran da dahil olmak üzere diğer yapay zeka destekli içerik oluşturucu araçlarını da tanıtmıştı. Belli ki bu plan henüz tam olarak gerçekleşmedi ve bunun nedeninin kayıt şirketleriyle pazarlık yapmanın zaman alması olabileceği belirtildi.

Webrazzi'de yer alan habere göre, görüşmeler gizli olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişiler, video sitesinin bu aracı eğitmek için kullanabileceği şarkıların haklarını almak için müzik şirketlerine başvurduğunu söyledi. İki taraf arasındaki görüşmeler devam etse de büyük plak şirketleri henüz herhangi bir anlaşmaya imza atmadı. Açıkçası kaç plak şirketinin bunu kabul edeceği de aslında merak konusu.

DAVALARLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİR

Son günlerde, bundan önceki dönemlerde de olduğu gibi yapay zeka konusunda belli başlı telif hakkı davalarıyla karşılaşıyoruz. Hatta birkaç gündür Universal Music Group'un, dünyanın önde gelen yapay zeka şirketlerinden Anthropic'e dava açması gündemde.

Ancak Youtube daha önce, yapay zekayı sorumlu bir şekilde benimsemek ve Content ID gibi mevcut telif hakkı araçlarını bir sanatçının sesinin ve/veya içeriğinin yapay zeka bağlamında kullanılmasını daha iyi ele alacak şekilde uyarlamak için müzik endüstrisiyle birlikte çalıştığını ayrıntılı olarak açıklamıştı. Bakalım şirket bu konuda plak şirketleri ve sanatçılarla anlaşabilecek mi, ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN