Teknolojiyi üreten çocuklar için "Bilişim Zirvesi"

Teknolojiyi üreten çocuklar için "Bilişim Zirvesi"

Teknolojiye erişim yaşının 8'e kadar düştüğü gerçeği, aileleri "Çocuğum teknoloji bağımlısı olur mu?" endişesine sürüklüyor. Bu korkuları yok etmek ve aile ve çocukların bilinçlenmesi için, "Çocuklar İçin Teknoloji Zirvesi" başlıyor.

TÜİK araştırmasına göre, Türkiye'de 6-15 yaş arası çocukların yüzde 60,5'i bilgisayar, yüzde 50,8'i internet, yüzde 24,3'ü cep telefonu kullanıyor. Türkiye’de bilgisayar kullanma yaşının 8’e, cep telefonu kullanma yaşının ise 10’a düştüğü günümüzde çocukların teknoloji ile bağı ve ilişkisi her geçen gün daha da sorgulanıyor. 

Teknolojiye Doğan Çocuklar

Teknolojiye erişim yaşının bu kadar düştüğü günümüzde çocukları bekleyen tehlikenin teknoloji bağımlılığı olup olmadığı sorusu akılları meşgul ediyor. Çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, ‘üretici’ olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin de bilgilendirilmesi amacıyla, Bilişim Zirvesi tarafından 23-24 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde, Türkiye’de bir ilk olarak çocuklar için bilişim zirvesi gerçekleştirilecek.

Katılımcıların ücretsiz katılım sağlayabilecekleri Çocuklar için Bilişim Zirvesi; eğitim, güvenlik, teknoloji, sağlık, gelecek, sanat ve eğlence gibi ana kategorilerde de uzman konuşmacıların katılımları ile ailelere yeni bir bakış açısı sunacak. 

Kapılar herkese açık

Geniş bir yerleşim alanında, çocukların ve gençlerin uygulamalı takım çalışmalarının, ebeveynler için 100’e yakın oturumun gerçekleşeceği etkinlik, “Teknolojiye Doğan Çocuklar” mottosuyla hayata geçirilecek. Kapıları herkese açık olan etkinliğe katılım için www.bzcocuk.com adresinde bulunan “Online Kayıt” formu doldurularak ücretsiz giriş hakkı sağlanabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tam destek

Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’in ‘Download Toplumundan Upload Toplumuna’ isimli çalışması etkinlik konu başlıklarında yerini alırken, zirvenin hedefini ortaya koyan bir başlıkta, yine Özdemir’in ‘Çocukları Kodlamayın, Onlara Kodlamayı Öğretin’ başlıklı sunumu olacak. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve Aktif İş Kadınları Derneği Başkanı Gülten Erdem Ünlü’nün de konuşmacı olacağı etkinlikte birçok BT şirketi de yer alacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi etkinlik sponsoru olarak destek verdiği etkinlikte Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Kafiye Semiz ve bakanlık yetkilileri de yer alacak.

Etkinlik, Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN