Test sonucunu inceleyen doktoru açıkladı: Navalnıy her an ölebilir

Test sonucunu inceleyen doktoru açıkladı:  Navalnıy her an ölebilir

Rusya'ya dönerken uçakta zehirlenen Rus muhalif Navalnıy'ın test sonuçlarını inceleyen doktoru her an ölebileceğini açıkladı.

Putin’in talimatıyla Rus istihbaratı tarafından zehirlendiği iddia edilen muhalif lider Aleksey Navalny'dan kötü haber.  31 Mart'tan bu yana açlık grevinde bulunan Navalnıy'ın durumunun ciddileştiği açıklandı. İşte her an kalbinin durabileceği açıklanan muhalif lider ile ilgili son gelişmeler...

DOKTORUN GÖRMESİNE İZİN VERİLMİYOR

44 yaşındaki Navalnıy'ın test sonuçlarını inceleyen doktoru, bu sonuçlara göre Rus muhalifin her an kalbinin durabileceği ve ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Navalnıy'nin doktorlarının hapishanede kendisini görmesine izin verilmiyor.

"BİR DOKTOR BANA BAKANA KADAR AÇLIK GREVİ İLAN EDİYORUM"

Rus muhalif 31 Mart itibariyle doktorunun kendisini ziyaret etmesine izin verilmediği ve gereken tıbbi yardımı alamadığı gerekçesiyle açlık grevine başladığını duyurmuştu.

Navalnıy bel fıtığı olduğunu ağrılarıyla birlikte ellerinde de his kaybı başladığını açıklamıştı.

Mektubunda, her mahkumun doktor çağırma ve muayene olma hakkı bulunduğunu vurgulayan Navalnıy, "Bir doktorun beni görmesine izin verilmesini talep ediyorum bu olana kadar açlık grevi ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

aleksey-navalny.jpgAleksey Navalnıy

NELER OLMUŞTU? 

Navalnıy, Almanya'da olduğu sırada adli kontrol şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2,5 yıl hapse mahkum edilmişti.

20 Ağustos 2020’de Tomsk şehrinden Moskova’ya dönüşünde zehirlendiği iddiasıyla özel bir uçakla Berlin'deki Charite Hastanesi'ne nakledilen Navalnıy, burada tedavi görerek iyileşmişti.

“Putin’in talimatıyla Rus istihbaratı tarafından zehirlendiği” iddiasını öne süren Navalnıy, geçen hafta sonu Moskova’ya dönüşünde havalimanında pasaport kontrolünde iken gözaltına alınmıştı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Ülkenin dört bir yanında Navalnıy'nin serbest bırakılması için protestolar düzenlenmişti.

NAVALNIY'İN DOKTORUNUN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy'i zehirlendiği sırada tedavi eden doktorlardan birisi daha hayatını kaybetti. Navalnıy'yi bu süreçte tedavi eden ve şubat ayında hayatını kaybeden diğer doktor Sergueï Maximishin'in ölüm haberi sonrası muhalif liderin sağ kolu Leonid Volkov, doktorun Navalnıy'nin hastalığı hakkında "herkesten daha çok bilgiye sahip olduğunu", bu sebeple de "öldürülmüş" olabileceğini belirtmişti.

Omsk Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Travmatoloji ve Ortopedi Bölümü Başkanı Doktor Agishev Rustam Gabbasovich'in geçirdiği beyin kanaması sonrasında cuma günü "aniden" öldüğü belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN