THY önlisans mezunlarına da kapılarını açtı

THY önlisans mezunlarına da kapılarını açtı

Türk Hava Yolları, artan pilot ihtiyacı nedeniyle pilot yetiştirme şartlarını esnetmeye devam ediyor. THY lisans mezunu dışında kapılarını önlisans mezunlarına da açtı. Son yayınladığı ilanla artık önlisans mezunlarına da pilot olmak için Havacılık Akademisi'ne başvurma hakkı tanındı.

Habertürk'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, THY, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına paralel olarak filosundaki uçak sayısının artacak olmasıyla şiddetle yeni pilota ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle kendi pilotunu yetiştirmeye hız veren THY,Havacılık Akademisi'ne giriş şartlarını da esnetmeye devam ediyor. Artık önlisans mezunları da pilot olmak için THY Havacılık Akademesi'ne başvurabilecek. Daha önce sadece 4 yıllık sayısal mezunların başvuruları kabul edilirken daha çok başvuru olması adına sözel ve açıköğretim mezunlarına da hak tanınmıştı.

KABUL EDİLENLER YETİŞTİRME ÜCRETİ OLARAK 140 BİN EURO ÖDEYECEK

Adayların, ilana THY'nin web sitesi üzerinden başvurmaları gerekiyor. İlan 3 Eylül 2018 tarihi saat 15.00'a kadar yayında kalacak. Başvurusu kabul edilen adaylar yetiştirme ücreti olarak 140 bin Euro'yu 10 yıl boyunca maaşlarından kesilerek ödeyecek. Her yıl THY 500 yeni pilota ihtiyaç duyuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN