Tıraşsız saç ekimi nedir?

Tıraşsız saç ekimi nedir?

Tıraşsız saç ekimi, saçın sadece bir kısmını tıraş ederek veya hiç tıraş etmeden yapılan saç ekim işlemidir. Tıraşsız saç ekimi, estetik açıdan tıraşsız saç ekimi daha rahat bir yaklaşım sunduğu için pek çok kişinin ilgisini çeken bir uygulamadır.

Daha önceki saç ekim tekniklerinde saçların tıraş edilmesi gerekiyordu. Bu nedenle birçok kişi saç ekiminden vazgeçti. Gelişmiş olanaklar nedeniyle, tıraşsız saç ekimi yöntemi, hastaların yaşamlarında büyük kolaylık sağladı.

TIRAŞSIZ SAÇ EKİMİ NEDİR?

Böylelikle hastalar vakit kaybetmeden günlük yaşantılarına dönebilmekte ve görünümlerinden dolayı kendilerini kötü hissetmemektedir. Bu nedenle tıraşsız saç ekimi bazı hastalar tarafından tercih edilen bir teknik haline gelmiştir.

KİMLER YAPTIRABİLİR?

Ne yazık ki her aday tıraşsız saç ekimi için uygun değildir. Örneğin; çok sayıda saç kökü ihtiyacı olan kişiler bu işleme uygun değildir. Kadınlarda uygulanan bu saç ekimi tekniğini sıklıkla görebiliriz. Seyrelmenin az olduğu erkek tipi saç dökülmelerinde de traşsız saç ekimi rahatlıkla uygulanabilmektedir. Ense bölgesinde saç uzunluğu 8-10 cm olan erkeklere uygulanabilir. Ayrıca kaş ekimi için bu teknik çok faydalıdır. Taç bölgesine saç ekimi yaptırmayı düşünenler bu teknikten faydalanabilirler. Bu teknik aynı zamanda saçlarının seyrelmesi nedeniyle saçlarını kalınlaştırmak isteyenler ve dolgun saç isteyenler için de idealdir. Yine ikinci veya üçüncü saç ekimi yaptıran kişilerde bu tekniğe yoğun talep var.

tirassiz-sac-ekimi-nedir.jpg

TIRAŞSIZ YÖNTEM VE DHI SAÇ EKİMİ (KALEM YÖNTEMİ)

Tıraşsız saç ekimi, diğer tekniklere göre avantajları nedeniyle ön plana çıkmıştır. Örneğin FUE yönteminde uzun saçlar kanal açma işlemini zorlaştırır. Bu nedenle ekim yapılacak bölgenin kanal açılması için tıraş edilmesi gerekir.

DHI saç ekimi yönteminde özel kalemler sayesinde saç traş edilmeden seyrek bölgeye ekim işlemi homojen bir şekilde yapılabilir. Üstelik saç ekimini tıraşsız yapmak söz konusu olduğunda Türkiye dünyada daha ileri bir durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN