TOBB Başkanı: KÇÖ yeniden uzatılmalı

TOBB Başkanı: KÇÖ yeniden uzatılmalı

KÇÖ'nün mart ayının sonunda bitmesinin ardından muhalefet ayaklarından ve kurumlardan uzatılmasına yönelik istekler ardı sıra gelmeye devam ederken, bir çağrı da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlun'dan geldi. Hisarcıkoğlu, KÇÖ'nün yeniden başlatılması gerektiğini ifade etti.

Koronavirüs pandemisi sürecinde vatandaşlara maddi destek için etkin kullanılan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ), son karara göre 31 Mart'ta bir daha uzatılmamak üzere sona erdi. Ancak artan vakalarla birlikte yeni kısıtlamalar gelirken esnaf ve şirketler normal çalışma düzenine henüz geçemedi. KÇÖ'nün uzatılması çağrısında bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerekiyor" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Pandemi sürecinde firmalarımızın sıkıntıları artıyor. Öncelikle, kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerekiyor. Kamuya yapılacak vergi ve benzeri ödemelerin ertelenmesine, işletmelerimize yeni kredi destekleri sağlanmasına acil ihtiyaç duyuluyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN