Transferin 'hesaplı' şampiyonu

Transferin 'hesaplı' şampiyonu

Kadrosunu dünya yıldızı isimlerle güçlendiren Fenerbahçe, maliyet sorunu da yaşamadı. Sarı-Lacivertlilerin bonservis bedellerine ödediği toplam rakam son 10 sezonda transfere en az bonservis bedeli ödenen 3. sezon oldu.

MELİKŞAH AKSU | KARAR

Mevcut kadrosunda 2020-2021 sezonu başından bu yana transfer ettiği 19 futbolcu bulunan Fenerbahçe, bu isimlerin tamamını toplamda 18.25 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci gibi yıldız isimleri kadrosuna katan Sarı-Lacivertlilerin bonservis bedellerine ödediği toplam rakam son 10 sezonda transfere en az bonservis bedeli ödenen 3. sezon oldu.

Güçlü ve derin kadronun transfer maliyeti: 18.25 milyon Euro

2020-2021 sezonu başında 6 sezondur hasret kalınan Süper Lig şampiyonluğu hedefiyle kolları sıvayan Ali Koç yönetimi, teknik direktör Erol Bulut'un direktifleri doğrultusunda 16 yeni futbolcuyu kadrosuna kattı. Transfer ettiği isimlerin sayısı ve niteliği baz alındığında yaz transfer döneminin tartışmasız şampiyonu kabul edilen Sarı-Lacivertliler, devre arasın transfer dönemine de damga vurdu.

DÜNYA ÇAPINDA İLGİ

Kanarya lig arasında kadrosuna kattığı Mesut Özil transferi tüm dünyada yankı bulurken, Galatasaray'ın açıkça ilgisini belirttiği milli futbolcu İrfan Can Kahveci'yi kadrosuna katarak transferin devre arasında da şampiyonu oldu. Fenerbahçe kupada ve ligde doludizgin yoluna devam ederken güçlü ve derin kadrosuyla şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olarak gösteriliyor. Geniş kadrosunun büyük bölümünü oluşturan 19 futbolcuya ödenen bonservis bedelinin toplamda 18.25 milyon Euro olması,  Fenerbahçe'nin son 10 sezon baz alındığında 'hesaplı' kabul edilecek seviyede yer aldı.

EN HESAPLI 3. SEZON

Fenerbahçe 2010-2011 sezonundan bu yana bonservis bedeline en az  ödeme yaptığı 3.transfer mevsimini yaşarken dünya çapında ses getirmeyi başardı. Sarı-Lacivertlilerde bu sezonun dışında bonservis bedellerine en az ödeme yapılan 2. sezon 2016-2017 sezonunda toplamda 7.10 milyon Euro ile olurken 2014-2015 sezonunda hiçbir transfere bonservis bedeli ödemeyen Kanarya son 10 sezonun en hesaplı transfer dönemini yaşamıştı. Fenerbahçe son 2010 2011 sezonundan bu yana en bonkör transfer sezonunu 2015-2016 sezonunda yaşarken transfer ettiği oyuncuların kulüplerine toplamda 43.65 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Bu sezonu 2011-2012 sezonunda 35.30 milyon Euro ve ertesi sezon ödenen 33.90 milyon Euro takip etti.

BEDELSİZ TRANSFER FORMÜLÜ

Kanarya bu sezon toplamda transfer ettiği 20 futbolcunun 13'üne bonservis bedeli ödemedi. Kulüpleriyle sözleşmeleri sona eren futbolcularla anlaşma stratejisi uygulayan Fenerbahçe, sık sık geçici transfer formülünü de uyguladı. Sarı-Lacivertliler bu sezon yaptığı transferlerden yalnızca İrfan Can, Szalai, Tisserand, Nazım, Pelkas, Lemos ve Osayi-Samuel için bonservis bedeli ödedi.

KOÇ YÖNETİMİ VE 'EMRE ABİ'

Fenerbahçe'de 2018-2019 sezonundan bu yana başkanlık koltuğunda oturan Ali Koç 3 sezonda bonservis bedellerine toplamda 61.39 milyon Euro öderken, bu sezon başında Sarı-Lacivertlilerde sportif direktörlük görevine getirilen Emre Belözoğlu ise transfer döneminde iletişime geçtiği oyuncuları ikna etme kabiliyetiyle 'Alo ben Emre abin' esprilerinin odağında yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN