Trump'ın zafer açıklamasına Vali'den yalanlama: Demokrasiye saldırı

Trump'ın zafer açıklamasına Vali'den yalanlama: Demokrasiye saldırı

ABD'de oy sayımı devam ederken mevcut Başkan Donald Trump'ın Pennsylvania'yı kazandığını açıklamasına Vali Tom Wolf'tan yalanlama geldi: Bu, Pennsylvania’nın seçimlerine, oylarımıza ve demokrasiye yönelik bir saldırıdır. Henüz sayılmayan 1 milyon oy var.

ABD'de oy sayım işlemleri devam ederken Pennsylvania'yı kazandığını açıklayan Trump'a Vali'den yalanlama geldi.

ABD’de Başkanlık seçimi kapsamında açıklama yaparak “Pennsylvania'yı büyük bir farkla kazanıyoruz” diyen Cumhuriyetçilerin adayı ve mevcut Başkan Donald Trump'a, Pennsylvania Valisi'nden yanıt geldi. Pennsylvania Valisi Tom Wolf, “Henüz sayılmayı bekleyen 1 milyondan fazla oy var” dedi.

BIDEN ÖNDE GİDİYOR

Aylardır koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülke olan ABD’de Başkanlık seçimleri için beklenen gün geldi.  Bu yıl koronavirüs nedeniyle posta yolu ile oy kullanmanın da mümkün olduğu ABD’de binlerce seçmen posta yoluyla oy kullanmanın yanı sıra erken oy kullandı. Bugün ise oy kullanamayan ABD’liler sandık başına giderek, ülkenin yeni Başkanını belirliyor. Cumhuriyetçilerin adayı mevcut Başkanı Donald Trump'ın delege sayısı 213 olurken, Demokratların adayı Joe Biden ise delege sayısını 238’e yükseltti. Kritik öneme sahip Texas ve Florida’yı Trump kazanırken, Arizona’da galip Biden oldu.

VALİ'DEN TRUMP'A YALANLAMA: DEMOKRASİYE SALDIRI

Liderler, oy sayımı devam ederken açıklama yapmayı da ihmal etmedi. Trump ve Biden arasında kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı ABD’de önce Joe Biden kameraların karşısına geçerek destekçilerine "sabırlı olun" dedi. Biden’ın ardından Beyaz Saray’da açıklama yapan Donald Trump ise, Biden’ın konuşmasını dinlediğini ancak kendisinin büyük bir oy farklı ile önde olduğunu ifade etti. “Pennsylvania'yı büyük bir farkla kazanıyoruz” diyen Trump'a, Pennsylvania Valisi Tom Wolf’tan yanıt geldi. Wolf, "Açık olalım: Bu, Pennsylvania’nın seçimlerine, oylarımıza ve demokrasiye yönelik bir saldırıdır. Bölgelerimiz oyları olabildiğince hızlı ve mümkün olduğunca doğru bir şekilde saymak için yorulmadan çalışıyor. Pennsylvania’da adil bir seçim olacak ve her oyu sayacağız” ifadelerini kullandı.

Pennsylvania Valisi Wolf, “Henüz sayılmayı bekleyen 1 milyondan fazla oy var. Pennsylvania halkında, her oyu sayacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN