TSK Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı başvuru şartları değişti! 2018 Subay alımı başvuru şartları

TSK Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı başvuru şartları değişti! 2018 Subay alımı başvuru şartları

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı başvuru şartlarında değişiklik yapıldı. TSK tarafından yayınlanan ilanda dış kaynaktan Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı yapılacağının açıklanmasının ardından başvuru şartında değişiklik yapıldığı bildirildi. Peki subay alımı .başvuru şartları neler? Hangi şartta değişiklik yapıldı? İşte tüm detaylar.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı başvuru şartları neler? 2018 TSK Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı başvuru şartlarında değişiklik yapıldı. Peki subay alımı başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilecek? TSK subay alımı ilanını ve başvurular hakkındaki son dakika gelişmeleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yayımlanan ilanla beraber TSK bünyesine dış kaynaktan muvazzaf subay ve astsubay alımı yapılacağı ifade edilmişti. Söz konusu ilan Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla erişime açılmıştı.

BAŞVURU TARİHİ

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlana ilanda ise başvuru yapacak adaylar ön başvurularını 7 Kasım 2018 tarihinde başladı ve 22 Kasım 2018 tarihinde başvuruların sona ereceği ifade edildi.

SUBAY ALIMI İLAN DETAYLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yayımlanan muvazzaf subay ve astsubay alım ilanına başvuru yapacak adaylar Mill Savunma Bakanlığı web adresi üzerinden personel temin sistemi aracılığıyla başvuru yapabilecekler.
Ancak oradan erişim sağlamayı bilmeyen adaylar alt kısımda kamupersoneli.net olarak verdiğimiz bağlantı adreslerini kullanarak kılavuzda yer alan düzenlemeler ve detaylara göre bilgi sahibi olacak ve başvuru yapabileceklerdir.

ŞARTTA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından geçilen dönemler içerisinde bütün mezun adaylarının başvuru yapabildiği muvazzaf subay alımları yapılıyordu.

Ancak 2018 yılının ilanında ise sadece bazı belirtilen bölümlerden mezun olan adaylara başvuru hakkı tanındığı kılavuzlar içerisinde yer almıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ise gereken çalışmaları yaptı ve tüm lisans mezunlarının muvazzaf subaylık için başvuru yapabileceklerini açıkladı.

MUVAZZAF SUBAY ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Muvazzaf subay alımına başvuru yapacak adaylardan talep edilen şartlar şu şekilde;

Adayların Türk vatandaşı olması gerekiyor. Diğer yandan adayların taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamaları gerekiyor.

Sivil ve askeri okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak zorunlu olurken, her ne sebepten olursa olsun TSK bünyesinden çıkarılmamış olmak talep ediliyor.

Bununla beraber adaylara yönelik olarak uygulanacak olan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmaları talep ediliyor.

Herhangi bir kadın veya erkek olmak şartı ile nikahsız beraber yaşamamak zorunlu olarak ifade edildi ve ayrıca hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmayan adayların başvuruları alınacak.

Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara ait Yönetmelik’teki diğer şartlara sahip olmak.

MUVAZZAF ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Muvazzaf astsubay alım ilanına başvuru yapacak adaylardan talep edilen şartlar şu şekilde;
Türk vatandaşı olmak zorunlu olurken adayların taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş bir suça bulaşmamış olmaları talep ediliyor.

Adayların ayrıca sivil ve askeri okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmaları zorunlu.

Bununla beraber herhangi bir sebepten dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak gerekiyor.

Adayların yapılacak Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında olumlu sonuç almaları gerekiyor.

Herhangi bir kadın veya erkek olmak şartı ile nikahsız beraber yaşamamak zorunlu olarak ifade edildi ve ayrıca hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmayan adayların başvuruları alınacak.

Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara ait Yönetmelik’teki diğer şartlara sahip olmak.

Yapılacak sınavlarda başarılı olmak talep ediliyor.

926 sayılı TSK Personel Kanunu ile Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesindeki diğer şartlara sahip olmak.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı başvuru şartlarında değişiklik yapıldı. TSK tarafından yayınlanan ilanda dış kaynaktan  Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı yapılacağının açıklanmasının ardından başvuru şartında değişiklik yapıldığı bildirildi. Peki subay alımı .başvuru şartları neler? Hangi şartta değişiklik yapıldı? İşte tüm detaylar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN