TTB: 8 günde 8 hekim eksildik, ölümlere alışmak istemiyoruz!

TTB: 8 günde 8 hekim eksildik, ölümlere alışmak istemiyoruz!

Bahçeli ile iktidarın hedefindeki Türk Tabipleri Birliği, son 8 günde Kovid-19 nedeniyle 8 doktorun hayatını kaybettiğini açıkladı. Twitter'dan paylaşım yapan TTB "Ölümlere alışmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli ile iktidarın hedefindeki Türk Tabipleri Birliği, son 8 günde Kovid-19 nedeniyle 8 hekim hayatını kaybettiğini duyurdu.

TTB, Twitter hesabından "8 günde 8 meslektaşımızı Kovid-19 nedeniyle yitirdik. Ölümlere alışmak istemiyoruz" paylaşımı yaptı.

01-004.jpg

Bir günde 5 sağlık çalışanın da Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyuran TBB "Bir günde 5 sağlık çalışanı Kovid-19 nedeniyle yitirdik" ifadelerini kullandı.

02-001.jpg

BAHÇELİ'DEN TTB ÇAĞRISI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' eylemini 'haince' diye nitelendirmiş ve TTB'nin kapatılması, yöneticileri hakkında da adli işlem yapılması çağrısında bulunmuştu.

 

Bunun çağrının ardından TTB'nin sosyal medya hesabından Bahçeli'ye tepki gösterilmiş, yapılan açıklamada "İyi ki TTB var. Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki - etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var...Biz hekimiz, Biz Türk Tabipler Birliği'yiz. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergama'lı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız" ifadeleri kullanılmıştı.

 

TTB'nin açıklamasının ardından Bahçeli ikinci kez açıklama yaparak yine Türk Tabipleri Birliği'ni hedef almıştı. Tüm muhalefet partileri Bahçeli'nin çağrısını 'kabul edilemez' olarak nitelerken, iktidar temsilcilerin de Bahçeli'ye destek veren açıklamalar gelmişti.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN