Tüketicilere organik yumurta uyarısı

Tüketicilere organik yumurta uyarısı

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği'nden tüketicilere organik yumurta uyarısı geldi. Tüketicileri uyaran YUM-BİR Sözcüsü Pala "Satın alınırken, organik ürün sertifikasının mutlaka sorulması gerekiyor. Tavuk pisliğine bulanmış yumurtalar saman içine konarak 'köy yumurtası', 'gezen tavuk yumurtası', 'organik yumurta2 gibi adlarla ve 3-4 misli fiyatla satılıyor" dedi.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Derya Pala, organik diye satılan yumurtalar konusunda tüketicileri uyardı.

Pala, serbest dolaşan tavuklardan sağlanan yumurtanın yüzde 1, organik üretimin payının ise yüzde 0.4 olduğunu kaydetti.

Tüketicileri uyaran Pala, "Satın alınırken, organik ürün sertifikasının mutlaka sorulması gerekiyor. Tavuk pisliğine bulanmış yumurtalar saman içine konarak "köy yumurtası", "gezen tavuk yumurtası" "organik yumurta gibi adlarla ve 3-4 misli fiyatla satılıyor" diye konuştu.

"KDV YÜZDE 1'E DÜŞÜRÜLMELİ"

Sektördeki gelişmeleri Dünya gazetesine değerlendiren Pala, maliyetlerdeki tüm artışlara karşın sektörün 2018 yılını rekor ihracat seviyesinde kapattığını söyledi. 430 milyon dolarla son 10 yılın ihracat rekoruna ulaştıklarını belirten Pala, Türkiye'de yumurta tüketiminin artırılması için KDV'nin yüzde 1'e indirilmesini istedi.

2018 yılında sektörün 22 milyar adet üretimle dünya 9'uncusu olduğunu kaydeden Pala, 430 milyon dolarlık ihracatla, Türkiye'nin dünya yumurta ihracatında 3'üncü sırada olduğunu anlattı. Pala bu ihracat rakamının aynı zamanda son 10 yılın rekoru olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN