TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 2 bin 448 lira oldu

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 2 bin 448 lira oldu

TÜRK-İŞ’in açıkladığı eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira, yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira oldu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (TÜRK-İŞ) açıkladığı eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira, yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira oldu.

TÜRK-İŞ Eylül 2020 açlık ve yoksulluk araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcama tutarı olarak hesaplanan açlık sınırı 2 bin 448 lira, yine 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcaması olarak hesaplanan yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira olarak açıklandı.

Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3 bin 2 lira 55 kuruş olarak belirlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN