Türkiye dışında herkese F-35! Bu kez Yunanistan'a satacaklar

Türkiye dışında herkese F-35! Bu kez Yunanistan'a satacaklar

S-400 nedeniyle Türkiye'ye ambargo uygulayan ABD, Yunanistan'a F-35 savaş uçağı satmayı planlıyor. ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Atina ile Washington'ın F-35 savaş uçağı için görüştüklerini doğruladı.

ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Atina'nın Washington ile F-35 savaş uçağı ve fırkateynlerin satışını görüşmeyi planladığını doğruladı.

"ALTYAPI UYGUN DEĞİL AMA..."

Euronew'in haberine göre, Pyatt, savaş uçaklarını Yunanistan'da bulundurulması için uygun altyapı inşa edilmeden F-35'lerin alınmasının mümkün olmadığını da belirtti. 

Pyatt, Atina'nın Donanma ve Hava Kuvvetleri kapasitesini yükseltme planı çerçevesinde, yeni fırkateynlerin satın alınması ile ilgili iki taraf, arasında bir anlaşma tamamlanana kadar Yunan donanmasının bir savaş gemisi alımı için geçici anlaşma ile desteklenebileceğini vurguladı.

"TOP ARTIK ANKARA'NIN AYAĞINDA"

Pyatt ayrıca Atina ile Ankara arasındaki istikşafi görüşmeler ile ilgili bir soruya da  "Mevcut durumu Ağustos ayında yaşadığımız duruma tercih ediyoruz" cevabını verdi. ABD'nin, Başbakan Kyriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Ankara ile işleri yoluna koymak için görüşmeler yapmasını desteklediğini kaydetti.

Pyatt "Top artık Ankara'nın ayağında" diyerek Yunanistan'ın ikinci tur görüşmelerin Atina'da yapılması için teklif götürerek üzerine düşen adımı atmış olduğuna dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN