Türkiye ile Yunanistan arasında 'istikşafi görüşmeler' sona erdi

Türkiye ile Yunanistan arasında 'istikşafi görüşmeler' sona erdi

Ege Denizi'ndeki yetki alanları ve Kıbrıs meselesi konusunda 2016 yılından beri görüşmeyen Türkiye ve Yunanistan heyetleri, İstanbul'da 'istikşafi görüşmeler' için bir araya geldi.

Türkiye ile Yunanistan arasında 5 yıl sonra ilk kez gerçekleşen 'istikşafi görüşmeler' İstanbul'da gerçekleşti. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin yakından takip ettiği ve Türkiye'nin ev sahipliğinde 61. turu düzenlenen basına kapalı görüşmeler saat 15.00 civarında tamamlandı.

İstikşafi görüşmelerde Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık ediyor. Görüşmelerde Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes de yer aldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 11 Ocak'ta Yunanistan'ı istikşafi görüşmelere davet etmiş, Yunanistan Başbakanı Miçotakis, 'iyimserlik ve öz güvenle' bir araya gelmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

HEYETLER 5 YIL SONRA BULUŞTU

Türk ve Yunan tarafları arasında en son toplantı 1 Mart 2016 yılında Atina'da olmuştu.

Taraflar arasında görüşmelerde hangi sorunların ele alınacağı konusunda anlaşmazlıklar vardı. Yunanistan sadece deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasını görüşeceğini iletirken Türkiye, Ege ve Akdeniz'de yaşanan tüm sorunların masada olacağını kaydediyor.

eslr9ihw4aecohg.jpg

BÖLGESEL BARIŞ HERKESİN MENFAATİNEDİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yunanistan ile sürdürülen istikşafi görüşmelerle ilgili şunları söyledi:

"Türkiye ile Yunanistan arasında dört buçuk yıldır yapılmayan istikşafi görüşmeler bugün İstanbul'da başladı. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde Ege dahil tüm sorunların çözümü mümkündür ve bunun için irademiz tamdır. Bölgesel barış ve istikrar herkesin menfaatinedir."

İSTİKŞAFİ NE DEMEK?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN