Türkiye Suriyeliler için 7.2 milyar dolar harcadı

Türkiye Suriyeliler için 
7.2 milyar dolar harcadı

Avrupa ülkeleri sığınmacıları kapılarından kovarken tek başına 2 milyondan fazla Suriyeliyi misafir eden Türkiye'nin harcadığı para 7 milyar doları geçti.

Ülkelerindeki iç savaştan sığınmacılara kapılarını açan Türkiye, tek başına Avrupa'nın  tamamından daha fazla yükü omuzlamış durumda.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriyeliler için bugüne kadar harcanan para hakkında net açıklamalarda bulundu.

7 milyar dolardan fazla

Ankara'da düzenlenen Suriye Koordinasyon Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Türkiye'de bulunan 2.2 milyon Suriyeli için şu ana kadar harcanan tutar 7 milyar 158 milyar dolar" dedi.

"Lütuf istemiyoruz"

Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik yardımlarını başkasının parasını hesap ederek yapmadığını belirterek, "Uluslararası camianın 7 milyar 158 milyon dolarlık büyük faturaya destek olması onların vazifesidir. Türkiye'ye karşı bir hibede bulunacaklar, lütufkar davranacaklar gibi bir tabloyu asla kabul etmeyiz" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN