Türkiye'de okuduğu için tutuklanan Aygül Eli'den haber alınamıyor

Türkiye'de okuduğu için tutuklanan Aygül Eli'den haber alınamıyor

Gazi Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi ve Uygur Türkü Aygül Eli’nin başına gelenler Çin zulmünü bir kez daha gözler önüne serdi. İddiaya göre, Türkiye’de okuduğu için tutuklanan Aygül Eli’den hala haber alınamıyor.

Gazi Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi olan ve tezi için “Türkiye ve Çin'de internet bankacılığı” konusunu seçen Aygül Eli’nin 2017'de Türkiye'de okuduğu için tutuklandığı ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

aygün eli

TEZ DANIŞMANINDAN BİLGİ ALMAK İSTEDİ

Arizona Üniversitesi Tarih bölümünde doktora yapan Mehmet Volkan Kaşıkçı, 9 Haziran'da tez danışmanı Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim görevlisi Emine Ebru Aksoy'dan Aygül’ün durumu hakkında bilgi almak istediğini yazdı.

aygün eli

“KİMSEDEN SES YOK”

Mailine herhangi bir şekilde cevap alamadığını belirten Kaşıkçı, “Gazi'de ve ondan ayrılan Hacı Bayram Veli'de çalışanların çoğunluğu kendini milliyetçi, ülkücü, Türkçü, İslamcı vs. görür, Doğu Türkistan deyin mangalda kül bırakmaz. Beni tanıyan, bu tweeti okuyanlar dahil bir tanesinden ses yok. Tweet favlamakla vicdanınız susuyorsa ne mutlu size” ifadelerini kullandı.

“DÖNECEĞİNİ SÖYLEDİ AMA DÖNMEDİ”

Aygül’ün danışmanı ile 30 Haziran tarihinde WhatsApp üzerinden iletişime geçtiğini belirten Kaşıkçı, danışmanın kendisine 'başka ne yapılabileceğini bilmediğini' söylediğini ifade etti. Yapılabilecekleri ve durumun ne olduğunu uzun uzun anlattığının altını çizen Kaşıkçı, “Bana döneceğini söyledi ve o günden beri hiçbir ses yok” ifadelerini kullandı.

aygün eli

Ailesine göre, Çin'in sistematik olarak zulüm uyguladığı Uygur Türkü Aygül, 2017 yılında gözaltına alındı ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN