Türkiye'nin en büyük belediyecilik fuarı kapılarını aralıyor

Türkiye'nin en büyük belediyecilik fuarı kapılarını aralıyor

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, 9. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın Antalya'nın önemli bir marka değeri olduğunu söyledi. Fuara 60 belediye, 100 den fazla firma ve 15 binin üzerinde ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) koordinatörlüğünde 9’ncu kez Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu gerçekleştiriliyor. Antalya Expo Center’de 26-28 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenecek fuarın basın tanıtım toplantısı Akra Barut Otel’de yapıldı. Belediyeciliği güncel teknolojiyle buluşturan fuarın tanıtım toplantısına Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, fuar danışma kurulu ve fuar organizatörleri katıldı. Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, 9. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

9. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın çok önemli bir buluşma olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “Fuar bu yıl 9. kez kapılarını açacak. Bizden önceki dönemde 4 kez gerçekleştirilmiş olan bu fuar, bizim dönemimizde de 5. kez gerçekleştirilecek. City Expo Fuarı yüksek bir ufkun ürünüdür. Sayın Muhittin Böcek’in Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı iken başlattığı daha sonra bizim dönemimizde de büyük bir gayretle, emekle üstün bir çabayla kurumsal hale getirilmeye çalışıldı. Bu fuar, Antalya'nın önemli marka değerlerinden birisi haline geldi.” dedi.

20-02/12/kepez-belediyesi-fuar-3.jpg

FUARLAR ŞEHRE HAREKETLİLİK KATIYOR

Antalya’da yıl boyunca pek çok fuar gerçekleştirildiğine değinen Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, “Gerçekleşen fuarlar sektöre hareketlilik getirmesinin yanında, şehre de farklı bir sosyal hareketlilik ve heyecan kazandırmaktadır. Bir yandan da ekonomiye katkı sağlarken, bir yandan da bu fuarlar vesilesiyle Antalya'nın sosyal hayatına farklı bir katkı ve Antalya'yı Türkiye’de farklı bir merkez haline getirmeye çalışıyoruz.

Biz belediyeciler bu tip fuarların şehre ne kadar faydalı olduğunu gayet iyi bildiğimizden dolayı bu fuarların geliştirilmesi konusunda da önemli inisiyatifler üstleniriz. City Expo Fuarı da bu anlamda çok önemli bir fuar. City Expo Fuarı bu haliyle bir belediyecilik, bir yerel yönetimler fuarıdır. Yerel yönetimlere ilişkin teknolojilerin, yerel yönetimlerle ilgili, satın almacılarla tedarikçilerin bir araya geldiği çok önemli bir buluşmadır.”diye konuştu.

20-02/12/kepez-belediyesi-fuar-2.jpg

ÇOK ÖZEL BİR FUAR

Burada sadece bir ticari yaklaşım bulunmadığını belirten Başkan Tütüncü, “Bunun ötesinde belediyelerin yıl içerisindeki yeni belediyecilik uygulamalarını da hemşehrilerine kazandırdığı, hayatı kolaylaştırma yöntemlerini de, derli toplu bir bütün halinde belediyecilerle fuar katılımcıları ile paylaştığı çok özel bir fuar. Ufuk açıcı bir fuar. Bu fuar, her yıl büyük bir heyecanla büyüyor, gelişiyor ve kendisinden Türkiye'de daha fazla söz ettiriyor. Akdeniz Belediyeler Birliğimiz çatısı altında fuarı daha büyük bir heyecana taşıyacak, daha büyük bir al beni ye kavuşturacak çok özel, çok önemli bir çalışmayı, bir gayreti ortaya koymaktayız.”dedi.

20-02/12/kepez-belediyesi-fuar.jpg

FUARIN GÜÇLÜ BİR LOBİSİ VAR

Başkan Tütüncü, Türkiye’deki bütün büyükşehir belediyelerinin ziyaret edilerek, fuara davet edildiklerini, fuarın güçlü bir lobisinin olduğunu da sözlerine ekledi. Erzurum’dan Edirne’ye Trabzon’dan Muğla’ya, Adana’ya, Osmaniye’ye kadar çok geniş bir coğrafyaya kadar Belediyeler Birliği Fuarının bilindiğini vurguladı. 9. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın 3 gün süreceğini belirten Başkan Tütüncü, “Fuar da belediye başkanlarımız, belli bir plan program dahilinde kendi çalışmalarını, kendi başarı hikayelerini anlatma, katılımcılar, belediyeciler ve şehirle paylaşma imkanı bulacaklar.” diye konuştu.

AKDENİZ BELEDİYECİLİK ÖDÜLLER

Bu sene fuarla ilgi yapılan bir yeniliği de basın mensuplarıyla paylaşan Tütüncü, “Akdeniz Belediyeler Birliği her yıl ‘Akdeniz Belediyecilik Ödülleri’ adı altında başarılı belediyecilik uygulamalarını seçip, tespit edip onları ödüllendiriyor. Bu seçimlerin, tamamı akademik bir heyet tarafından değerlendirilerek yapılıyor. Bu yıl ödül töreni bu fuar kapsamında gerçekleştirilecek. Yüksek katılımın sağlanacağı fuarımız 26- 28 Mart 2020 tarihinde saat 11.00’da kapılarını ziyaretçilerimize açacak. Antalya'da güzel bir belediyeciler buluşması, belediyecilik buluşması, şehircilik teknolojilerinin güzel bir ortamın paylaşması gerçekleşmiş olacak. Fuarda 60 belediye yer alacak.” dedi.

9. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’na 100’den fazla önemli firmanın katılacağını da belirten Tütüncü, bu fuara 10 bin ile 15 bin kişinin geliyor olmasının da şehir ekonomisi açısından kıymetli ve önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

CİTY EXPO'DA NELER VAR?

Firmalar, fuarda belediye ve ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park- bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi yeni ürün gruplarını ziyaretçilere sunacak. Yurt dışından kardeş belediyeler ve tüm büyük şehir başkanları fuarda bir araya geliyor olacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN