Ücretsiz tabletler ne zaman dağıtılacak? MEB’den öğrencilere bedava tablet

Ücretsiz tabletler ne zaman dağıtılacak? MEB’den öğrencilere bedava tablet

Bakan Selçuk, 2020-2021 öğrenim döneminde uzaktan eğitim ile derslerine devam eden ve maddi durumu yetersiz olan 500 bin öğrenciye bedava tablet verileceğini duyurdu. Peki ücretsiz tabletler ne zaman dağıtılacak? İşte gelişmeler…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılacak ücretsiz tablet ile ilgili başvuru formu gibi bir detay yok. İhtiyaç sahibi öğrenciler, okul müdürlüklerince tespit edilecek ve tabletler öğrencilere ulaştırılacak. 12 Ekim 2020 itibarıyla tabletlerin dağıtımına başlandı. Peki ücretsiz tabletler ne zaman dağıtılacak? Tüm bilgiler haberimizde…

ÜCRETSİZ TABLET NE ZAMAN VERİLECEK?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilecek 500 bin ücretsiz tabletin dağıtımı 12 Ekim 2020 itibarıyla başladı.

Cihazların dağıtım süreci İl Milli Eğitim Müdürlüklerince koordine ediliyor. Cihazlar, okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor.

KİMLER ÜCRETSİZ TABLET ALACAK?

Millî Eğitim Bakanlığı olarak ilk aşamada 500 bin öğrencilere tablet bilgisayar ulaştırılacağını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tablet bilgisayarların ilk başta ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşabilmesi adına hazırlanan dağıtım stratejisinden bahsederek, buna göre hareket edileceğini ve öğrencilere tablet bilgisayarların peyderpey ulaşmaya başladığını kaydetti.

ucretsiz-tabletler-ne-zaman-dagitilacak-mebden-ogrencilere-bedava-tablett.jpg

Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir seviyesi, yüz yüze eğitime devam etme durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirlendiğini vurgulayan Selçuk, bu kriterlerin resmi veriler üzerinden öncelendirildiğini aktararak, bunların dışında, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi adına da aynı stratejiyle ve yöntemle hareket edileceğini ve bunun da kısa sürede başlayacağını müjdeledi.

Bakan Selçuk, yapılan ayni ve nakdi yardımların peyderpey çocuklara ulaştırılacağını da yineledi.

Çankırı Tüney Şehit Mehmet Demir İlkokulu'nu ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, bazı ihtiyaçları da dikkate aldıklarını hatırlatarak, çocukların ana mecrasısının EBA TV olduğunu kaydetti. İhtiyaç duyulan tüm müfredatı karşıladığını ve şayet kaçırılması durumunda elbette derslerin tekrarının izleyebileceklerini ve bu tabletlerin dağıtımıyla alakalı kriterler kapsamında tabletlerin dağıtılacağına işaret ederek, bunun dışında 13 bine yakın EBA destek merkezinin hayata geçirildiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (155)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
155 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN