Umre ziyaretleri ertelendi mi? Umre yasaklandı mı?

Umre ziyaretleri ertelendi mi? Umre yasaklandı mı?

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs (Kovid-19) ekonomik, sosyal alanların yanı sıra dini vecibelerin de engellenmesine neden oluyor. Suudi Arabistan, koronavirüs sebebiyle vatandaşlarına umre ziyaretlerini geçici olarak durdurdu. Peki umre yasaklandı mı? Ziyaretler ertelendi mi? İşte gelişmeler…

Çin’in Vuhan kentinden dünya yayılan ve 3 binden fazla kişinin ölümüne neden olan corona virüs (Kovid-19) için son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Arabistan, Mescid-i Nebevi ziyaretlerini geçici süre askıya aldı. Peki Umre ziyaretleri ertelendi mi? Ne zamana kadar ertelendi? Tüm bilgiler karar.com’da…

UMRE ZİYARETLERİ ERTELENDİ Mİ?

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı tarafından paylaşılan son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı, Umre ziyaretlerini yasakladı. Uzman sağlık kurumları, corona virüsle (Kovid-19) ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi için alınan koruyucu tedbirler dâhilinde, umre veya Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan’a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verdi.

Koronavirüs sebebiyle vatandaşlarının ve ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurduğunu açıklayan Suudi Arabistan yönetimi daha evvel de yurt dışından gelenlerin tüm umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldığını açıklamıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Suudi hükümetin aldığı karar sebebiyle, yeni umre kayıtlarının geçici olarak durdurulduğu paylaşmıştı.

UMRE DÖNÜŞÜ GELEN HASTA CORONA VİRÜS NEDENİYLE GÖZLEM ALTINA ALINDI

Sakarya'da, umre dönüşü bir kişi corona virüs şüphesiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözlem altına alındı. Kaynarca’da yaşamını sürdüren ve umreden yeni dönen bir kişi, öksürük şikâyeti artınca Kaynarca Devlet Hastanesi’ne gitti. Hasta buradan da corona virüs (Kovid-19) şüphesiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Negatif basınçlı sedyeyle sevki yapılan hasta, gözetim altına alındı. Hastadan alınan kan örnekleri tahlil edilmek için laboratuvara gönderildi.

3 AYDIR ÖKSÜRÜĞÜ VARMIŞ

Bakanlığın corona virüs ile ilgili çok hassas olduğunu, gerekli tedbirlerin alınarak hastaların nakledilmesini istediğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Kaynarca’da hastaneye müracaat eden hastanın 3 aydır öksürük şikâyetinin bulunduğunu fakat umre ziyaretinde öksürükte artış olduğu bilgisini paylaşarak, hekimlerin de hastayı, tetkiklerinin yapılması için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne naklettiğini söyledi. Testlerin sonucuna göre durumu bakanlığa bildireceklerini kaydeden Öğütlü, bu işlemin spesifik olmadığını, her gün yapıldığının altını çizerek, hastaların test sonuçlarının şimdiye dek hep negatif çıktığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN