Ünlü müze, yarım milyon eseri sanal ziyarete açacak

Ünlü müze, yarım milyon eseri sanal ziyarete açacak

Dünyaca bilinen Louvre Müzesi, kataloğunda bulunan yaklaşık yarım milyon eseri sanal ortamda ziyarete açacak. Müze Müdürü Jean-Luc Martinez, ulaşılabilirliğin en önemli hedefleri olduğunu belirtti.

Dünyaca tanınan Louvre Müzesi, envanterinde bulunan 482 bin parçayı ziyaretçilerin hizmetine açtı. Ziyaretçiler müzenin resmi internet sitesine girerek eserleri görebilecek. Sanal ortamda gerçekleşecek olan olan ziyaret için para ödenmeyecek.

Ulaşılabilirliğin en önemli hedefleri olduğunu söyleyen Louvre Müzesi Müze Müdürü Jean-Luc Martinez,“Birkaç yıldır zaten bu proje üzerinde çalışıyorduk, hem halka hem da araştırmacılara hizmet amacıyla bunun gerçekleştirdik" açıklamasında bulundu.

10 MİLYONDAN FAZLA SANAL ZİYARETÇİ

Louvre Müzesi'ni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle kapanmadan önce 2019'da 14.1 milyon turist canlı olarak ziyaret edebilmişti.

Geçen yıl yine sanal ortamdan ziyarete açılan müzedeki eserlerin bir bölümünü çoğu Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) olmak üzere 10 milyonun üzerinde kişi ziyaret etmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN