228 yıl sonra bir ilk: Louvre Müzesi'ne kadın yönetici atandı

228 yıl sonra bir ilk: Louvre Müzesi'ne kadın yönetici atandı

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan ve dünyaca ünlü tarihi eserlere ev sahipliği yapan Louvre Müzesi'ne ilk kez bir kadın yönetici atandı. 228 yıllık tarihe sahip müzenin başına sanat tarihçisi Laurence Des Cars seçildi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Louvre Müzesi'nin başına Orsay Müzesi'nin de yönetiminde yer alan 54 yaşındaki sanat tarihçisi Laurence Des Cars'ın seçildiğini duyurdu.

BİR İLK YAŞANDI

Bu karar ile Louvre, kurulduğu tarih olan 1793'ten bu yana ilk defa bir kadın tarafından yönetilecek. Cars, aynı zamanda dünyanın en önemli nü tablolarının da aralarında bulunduğu pek çok esere ev sahipliği yapan Orsay Müzesi'nin de yönetimine gelen ilk kadın olmuştu.

ORSAY'DA BAŞARILAR İMZA ATTI

Cars'ın 4 yıl önce yönetimine geldiği Orsay Müzesi'nin sergi odalarını genişletmesi ve daha fazla sanatsal çeşitlilik sunma çalışmaları halkın takdirini toplamıştı.

Cars yönetiminde, 2019'da gerçekleşen ve Fransa'nın sanatsal avangartlarına ilham veren 'unutulmuş' siyah modellere odaklanan sergi büyük beğeni toplamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN