Uygur Türkü Faruh, Çin’deki ailesinden yıllardır haber alamıyor

Uygur Türkü Faruh, Çin’deki ailesinden yıllardır haber alamıyor

Türkiye vatandaşı olan Uygur Türkü Ömer Faruh, Çin’de yaşayan ailesinden ve iki kızından yıllardır haber alamıyor.

Çin’den Türkiye’ye gelen ve vatandaşlık alan Ömer Faruh isimli Uygur Türkü’nün kızları, Çin yönetimi tarafından alıkonuldu. Kızlarından yıllardır haber alamayan Faruh, başvurularının yanıtsız kaldığını söyledi.  

Yatırım için abileri ile Türkiye’ye gelen Uygur Türkü Ömer Faruh, uzun yıllardır ailesinden haber alamıyor. Abileri ile engelli annesi toplama kampına götürülen Faruh, kızlarından da 3,5 senedir haber alamadı.  

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, kızlarından bir haber alabilmek umuduyla Çinli yetkililere başvuran Faruh, başvurularının sonuçsuz kaldığını ve Çin hükumetinin kendisine açıklama yapmadığını belirtti. Kızlarının da Türkiye vatandaşı olduğunu belirten Feruh, kızlarının Türkiye’ye iade edilmesini istedi.  

3.jpg

“ÇİN’DEN CEVAP YOK” 

Kızlarından haber almak için Türkiye Dışişlerine başvuruda bulunan Ömer Faruh, “Türkiye’ye geldikten sonra Türk vatandaşlığı aldım ve kızlarıma da Türk kimliği aldım. Daha sonra kızlarıma ulaşmak amacıyla Türkiye Dışişleri Bakanlığına başvuruda bulundum.  

Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliğinden bana ulaşarak, konu ile gerekli girişimlerde bulunduklarını ancak Çin hükumetinden konu ile ilgili yanıt alamadıklarını bildirdiler” dedi. 

1-2.jpg

 

1.jpg

“AİLEMİ PARAMPARÇA ETTİLER” 

Ailesi toplama kampına götürüldükten sonra kızları ile ilgili hiçbir bilgi alamadığını belirten Faruh, şöyle konuştu: 

“Konu ile ilgili defalarca yetkililere başvurmama rağmen Çin hükumeti kızlarımla ilgili hiçbir bilgi vermiyor. Eşim ve ben üzüntülü bir şekilde bekliyoruz.  

Ailem toplama kampına götürüldükten sonra çocuklarımın nereye götürüldüğüne dair hiçbir şey bilmiyoruz. Kızlarımın sesini 3,5 senedir duymuyorum. Çin ailemi paramparça etti.” 

2.jpg

2-2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN