Uzun mesai saatleri 'öldürüyor'

Uzun mesai saatleri 'öldürüyor'

Fransız bilim insanları, yaklaşık 7 yıl süren araştırma sonucu, 10 saatten uzun iş gününün inme riskini artırdığı sonucuna vardı.

MedicalXpress'te yayınlanan araştırmaya göre bir yıl içinde en az 50 gün boyunca minimum 10 saat çalışanlarda inme riskinin yüzde 29 arttığı görüldü. 

10 yıl boyunca düzenli olarak günde 10 saat çalışanlarda bu riskin yüzde 45 arttığı kaydedilirken uzun çalışma saatlerinin özellikle 50 yaş altındaki çalışanlar üzerinde ölümcül etki yarattığı sonucu elde edildi.

Yaklaşık 7 yıl süren araştırmaya 18-69 yaş arası 143 bin 592 kişi katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN