Vieatnam'da sel felaketi: 18 ölü

Vieatnam'da sel felaketi: 18 ölü

Vietnam'da şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle en az 18 kişi hayatını kaybetti.

Vietnam'da şiddetli yağmurlar hayatı olumsuz etkiledi. Ülkenin Quang Tri ve Quang Nam eyaletlerinde etkili olan şiddetli yağışlar sel felaketine neden oldu. Afet yönetimi yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, 100 binden fazla evin sulara gömüldüğü ve yaklaşık 46 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi. Hue ve turistlerin gözde noktası Hoi An kentinde de su baskınları yaşandı. Yetkililer sel felaketinde en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 10'dan fazla kişinin de kaybolduğunu duyurdu.

Quang Tri eyaletinde şiddetli fırtınada denizde mahsur kalan 8 balıkçı için bölgeye helikopter gönderildi. Hayatını kaybedenler arasında 3 balıkçı bulunurken, 3 balıkçının da kayıp durumda olduğu belirtildi.

vietnam-sel.jpg

GEÇTİĞİMİZ HAFTAKİ YAĞIŞLARDA DA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Vietnam'da geçtiğimiz hafta meydana gelen aşırı yağışların yol açtığı sellerde 5 kişi yaşamını yitirmişti.

VNA'nın haberine göre, ülkenin Lao Cai, Gia Lai ve Quang Tri eyaletlerinde etkili olan yağışlar nedeniyle seller meydana gelmişti.

Vietnam Doğal Afet Önleme ve Kontrol Merkez Yönetim Komitesinden yapılan açıklamada, seller nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin kaybolduğu açıklanmıştı.

Quang Tri’nin Dakrong ve Huong Hoa bölgelerinde 1600 kadar hanenin tahliye edildiği kaydedildi.

GEÇEN YIL 132 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Vietnam'da geçen yıl fırtına ve şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 132 kişi hayatını kaybetmiş, 207 kişi de yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN