Virüs her yerde! Peş peşe karantina haberleri geliyor

Virüs her yerde! Peş peşe karantina haberleri geliyor

Koronavirüs vakaları her geçen gün artıyor fakat tedbirler hala yetersiz. Ölü ve vaka sayının rekor kırdığı bu hafta, yine pek çok ilden karantina haberleri geldi. Köylere, mahallelere ve binalara giriş-çıkışlar yasaklandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok ilde karantina kararı alındı. Koronavirüs vakalarının patladığı dönemde tedbirlerin sıkılığı tartışılırken, ölü ve vaka sayısındaki endişelendiren artış sürüyor. 

Ölü ve vaka sayının rekor kırdığı bu hafta, pek çok ilden yine karantina haberleri geldi. Köylere, mahallelere ve binalara giriş-çıkışlar yasaklandı.

HATAY

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 5 ev ile pazar yerinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulanmaya başlandı. 

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Musa Sarı başkanlığında olağanüstü toplandı.

Toplantıda Karaağaç Mahallesi'ndeki 30 nüfuslu 5 ev ile aynı mahalledeki pazar yerinin karantinaya alınmasına karar verildi.

01-009.jpg

BALIKESİR

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 3 kırsal mahallede koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili tedbirler kapsamında kısmi karantina uygulanmaya başlandı. 

Ortaoba, Bostancı ve Yolören mahallelerinde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından salgının yayılımını önlemek amacıyla Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal başkanlığında toplantı yapıldı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu bu yerleşim birimlerinde hane bazlı karantina uygulanmasına karar verildi.

02-003.jpg

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde kırsal bir mahalle de karantina altına alındı. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Karamanlar Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı duyuruldu.

Mahallede çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu belirtilen açıklamada, salgının yayılımını önlemek amacıyla alınan karantina kararının bugün saat 10.00'da yürürlüğe girdiği bildirildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bir köyde koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulanmaya başlandı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Kovid-19 vaka sayısında artış görülen Dalyan köyüne 14 gün boyunca giriş ve çıkışların yasaklanmasına, ibadetlerin toplu yapılmamasına, berber, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına, ev ziyaretlerinin yasaklanmasına karar verildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir köyde Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sayören köyünde, bazı kişilerin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda, köy 14 gün karantinaya alındı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde koronavirüs tedbirleri kapsamında bir köyün karantina süresi uzatıldı.

Valilik'ten yapılan açıklamada,  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 15 Kasım-29 Kasım arasında karantina altına alınan Lüleburgaz ilçesine bağlı Sakızköy'ün karantina süresinin 6 Aralık Pazar gününe kadar uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada, alınan kurallara uymayanlar hakkında yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte 30 bin 103 kişinin testi pozitif çıktı, 182 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, toplam test sayısı 18 milyon 247 bin 424'e ulaştı.

Hasta sayısı 487 bin 912, vefat sayısı 13 bin 373, ağır hasta sayısı 4 bin 903, aktif hasta sayısı 78 bin 312 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son verileri ile ilgili "Bugün tespit edilen 4 bin 903 ağır hastamız var. Sağlık ordumuz ağır yük altında. Her birimiz tedbirlere uymakla mesulüz. Bu kişisel bir tercih değil, toplumsal bir zorunluluktur" paylaşımı yaptı. 

Öte yandan İBB Mezarlıklar Müdürlüğü, İstanbul'da 173 kişinin daha 'bulaşıcı hastalık' nedeniyle vefat ettiğini duyurdu. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN