İl Hıfzıssıhha Kurulu karar verdi: Diyarbakır'a dev mezarlık

İl Hıfzıssıhha Kurulu karar verdi: Diyarbakır'a dev mezarlık

Diyarbakır İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kente 1 milyon 603 bin metrekarelik yeni mezarlık kurulmasına karar verdi.

Diyarbakır İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yaptığı toplantıda kente 1 milyon 603 bin metrekarelik yeni mezarlık kurulmasına karar verdi.

Karara ilişkin Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

YENİ MEZARLIK YERİNE OY BİRLİĞİYLE KARAR VERİLDİ

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın belirlemiş olduğu alternatif yeni mezarlık alanları önerisi doğrultusunda 'Mezarlık Yeri Seçimi Komisyonu' teknik personelleri tarafından 21 Eylül 2020 tarihinde belirtilen yerlerde mahallinde yapılan alan çalışması sonucu oluşturulan gözlem raporu ile yapılan inceleme ve değerlendirmede mezarlık yeri olarak yapılmasında sakınca görülmeyen Kayapınar ilçesi, Gözalan Mahallesinde bulunan 1 milyon 603 bin 375,33 metrekarelik yüzölçümüne sahip, 'Mera' niteliğindeki 123 ada 9 parsel nolu taşınmaz 26 Ekim 2020 tarihinde 'Mezarlık Yeri Seçimi Komisyonu'nca uygun görülerek imza altına alınmış ve yeni mezarlık yeri olarak İl Hıfzıssıhha Kurulumuza sunulmuştur.

Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda, Mezarlık Yerlerinin İnşası ile Cenaze Nakil ve Defin İşlemleri Hakkında Yönetmeliğin 6'ncı Maddesi'ne göre 'Mezarlık Yeri Seçim Komisyonu'nca seçilerek kurulumuza sunulan Gözalan Mahallesi'nde bulunan 'Mera' niteliğindeki 1 milyon 603 bin 375,33 metrekarelik yüzölçümüne sahip 123 ada 9 parsel nolu taşınmazın ilimiz merkez yeni mezarlık yeri olarak belirlenmesine oy birliğiyle karar verilmiştir."

TÜRKİYE KORONAVİRÜS TABLOSUNDA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı verilerine göre pazar günü salgında 185 kişi hayatını kaybetti. Günlük ölüm sayısı salgın başından bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, salgının ilk zirveyi yaptığı Nisan ayındaki seviyenin yüzde 45 üzerini görmüş oldu. Vaka sayısı Cumartesi günü 30 bin 103'e yükselerek salgın başından bu yana en yüksek seviyeye çıktıktan sonra dün 29 bin 281 olarak gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN