Yanlış şifre girerse 220 milyon dolar kaybedecek

Yanlış şifre girerse 220 milyon dolar kaybedecek

Alman yazılımcı Stefan Thomas 10 yıl önce bir iş karşılında tanesi 4 dolardan 7 bin 2 Bitcoin aldı. Şu anda 220 milyon dolar parası olan Thomas cüzdanının şifresini hatırlayamıyor. 8 kez yanlış şifre giren Alman yazılımcı 2 kez daha hatalı şifre girerse 220 milyon dolardan olacak.

Koronavirüs salgını döneminde yüzde 340 değer kazanan Bitcoin yatırımcısını sevindirdi.

Bu kişilerden biri de Alman yazılımcı Stefan Thomas. Ancak San Francisco’da yaşayan Thomas bu kazancını kaybetmek ile karşı karşıya.

10 YIL ÖNCE 7 BİN BITCOIN ALDI

Bundan 10 yıl önce yaptığı bir iş karşılığında tanesi ortalama 4 dolardan 7 bin 2 bitcoin alan Thomas, şu sıralar 1 bitcoinin 35 binli rakamlara ulaşması ile milyoner oldu. Ancak çok önemli bir sorunu var.

Thomas bu hafta New York Times’a yaptığı açıklamada, şifresini unuttuğunu ve yaptığı 8 denemenin ardından hard diskinde yer alan elektronik cüzdanına erişebilmek için sadece iki şifre hakkı kaldığını belirtti. 

DOĞRU ŞİFREYİ GİREMEZSE 220 MİLYON DOLARI GİDECEK

Thomas bu iki hakkında da doğru şifreyi giremezse 220 milyon dolar değerindeki kripto paraya ulaşamayacak.

Başka bir deyişle Alman yazılımcı yanlış şifre girerse 220 milyon dolar kaybedecek. 

Times’ın raporuna göre dünya genelinde kripto paraların yüzde 20’si cüzdanlara erişimin kaybedilmesi sebebiyle kayıp.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN