130 TL’den fazla faturası gelen vatandaşlar dikkat! Faturasını bildirenler 216 TL ödeme alacak

130 TL’den fazla faturası gelen vatandaşlar dikkat! Faturasını bildirenler 216 TL ödeme alacak

2022 yılı başından bu yana artan fiyatlar vatandaşlarında cebini yakıyor. Her ay faturalarını ödeyen olan vatandaşlar zorluk yaşarken devlet desteklerinde de artış yaşandı. Alım gücü düşerken devlette ihtiyaç sahiplerine yardım çalışmalarına devam ediyor. İşte konu hakkında merak edilen detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı fatura ödemeleri kapsamında yaptığı yardımlar için yeni açıklamalarda bulundu. Elektrik faturası aylık 130 TL'den fazla gelen vatandaşlar için yeni açıklamalar yapıldı. Faturaları ile birlikte PTT’ye giden kişiler 216 TL ödeme alabilir.

BAKANLIK DETAYLARI AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri hakkında detaylar açıklanmaya devam ediyor. Vakıflar tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında yapılan yardımlar için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan ödemelerden yararlanan vatandaşların yararlanabileceği açıklandı. Bakanlık ödeme programları şu şekildedir:

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK),

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY),

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ),

Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY),

Çoklu Doğum Yardım Programı,

Kronik Hastalık Yardım Programı,

Engelli Aylıkları,

Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı,

Silikozis Aylığı

Elektrik Destek Ödemeleri

ELEKTRİK DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Bakanlık tarafından yapılan elektrik destek ödemeleri için detaylar paylaşıldı. Yapılan açıklama doğrultusunda herhangi bir kuruma başvuru yapılmadan hak sahipleri kimlik kartı ve elektrik faturaları ile birlikte PTT şubelerinden ödeme alabilecek. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı yasa kapsamında aylık alan kişilerin sistem üzerinden aylık kontrolü yapılarak ödemeler gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN