ASHB binlerce ihtiyaç sahibi aile için yardımını başlattı! Aile Destek Paketi ile elektrik ve doğalgaz tüketim desteği geldi! Başvurular e-devletten online yapılıyor... Şartları karşılayana destek ödemesi hemen yapılıyor!

ASHB binlerce ihtiyaç sahibi aile için yardımını başlattı! Aile Destek Paketi ile elektrik ve doğalgaz tüketim desteği geldi! Başvurular e-devletten online yapılıyor... Şartları karşılayana destek ödemesi hemen yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri ne yapmaya devam ediyor. Çocuk yardımı, elektrik ve doğalgaz tüketim desteği gibi pek çok paket yer alırken öğrencilere burs imkanı da tanınıyor. Aile Destek Paketi için başvuruları nasıl yapıldığı araştırılıyor. İşte Aile Destek Paketi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Devlet tarafından farklı birçok destek ödemesi yapılırken vatandaşlarda ödemeleri yakından takip ediyor. Bakanlık tarafından sunulan 41 adet sosyal yardım programı yer almaktadır. Pandemi ile birlikte yapılan nakit ödemelerine yenileri eklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda destek paketi ödemeleri de yükseltildi. 2021 yılında 25 milyar TL olarak açıklanan ödemeler 40 milyar TL'ye yükseldi. 1.6 milyon vatandaşın yer aldığı ödemeler kapsamında başvurularda e-devlet üzerinden yapılıyor. Devlet tarafından yapılan ödemeler aile bazında yapılmaktadır. Bu kapsamda hane içerisinde düşen kişi başına gelir sayısı ödeme miktarını etkiliyor. Yapılan artışlar sonrasında ödemeler 850 TL ile 1250 TL arasında değişiklik göstermektedir. İşte Aile Destek Paketi hakkında merak edilen tüm detaylar…

ÇOCUK SAYISINA GÖRE TUTARLAR DEĞİŞİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda destek ödemeleri hakkında merak edilen soruların yanıtı paylaşıldı. Yardım yapılacak aileler için çocuk bileşenli yardımlar yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda ödemelerde hane içerisindeki çocuk sayısı önemli bir yere sahiptir. 1-2 çocuğu bulunduğu hanelere 350 TL, 3 çocuğun bulunduğu hanelere 450 TL, 4 çocuğun bulunduğu hanelere 550 TL, 5 ve üzeri çocuk içinde 650 TL ödeme yapılmaktadır.

Aile Destek programı nedir

Elektrik tüketim desteği kapsamında da hane içerisindeki kişi sayısı ve elektrik kullanımına göre belirlenen tutarlar da ödeme yapılmaktadır. 5 ve üzeri kişinin yaşadığı Haneler için 216 TL ödeme yapılırken, 1-2 kişinin yaşadığı haneler içinde 64 TL destek ödemesi yapılıyor. Yapılan ödemeler kapsamında kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birine denk gelmesi gerekir. Bununla birlikte vatandaşların sosyal güvence hakkının da olmaması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN