Bağ-Kur hizmet döküm belgesi nedir, nasıl alınır? Bağ-Kur (4B) hizmet dökümü sorgulama

Bağ-Kur hizmet döküm belgesi nedir, nasıl alınır? Bağ-Kur (4B) hizmet dökümü sorgulama

Bağ-Kurlu olarak çalışan kişiler 4B kapsamında yer almaktadır. Bağ-Kur hizmet dökümünün nereden nasıl alınacağı merak ediliyor. Bizde yazımızda Bağ-Kur hizmet dökümü sorgulama yöntemlerini sizlerle paylaştık. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

4B ödeme sisteminde yer alan kişilere Bağ-Kurlu denilmektedir. Prim borcunu kendi ödeyen kişiler Bağ-Kur kapsamında yer alır. Kendi adına bağımsız olarak çalışan esnaf, sanatkar, tüccar, serbest meslek erbabı kişiler bu kapsamda yer almaktadır. Fakat yeni sistemde tüm sigorta türleri SGK çatısı altında toplandı. Bağ-Kur hizmet dökümü sorgulama yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

BAĞ-KUR(4B) HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR, NE DEMEKTİR?

Bağ-Kur hizmet dökümü içerisinde sigorta prim gün sayısı ve sigorta bilgileri yer almaktadır. Bağ-Kur hizmet dökümü ile tüm sigorta bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Sigortanızın ne kadar yatırıldığı, kaç gün yatırıldığı gibi bilgiler yer almaktadır.

Bağkur hizmet dökümü

BAĞ-KUR (4B) HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

Bağ-Kur hizmet dökümü sorgulama işlemleri daha önceleri SGK internet sitesi üzerinde bulunan ESGM sayfası üzerinden yapılmaktaydı. Ancak e-devlet sistemine hayatımıza girmesi ile birlikte sorgulama işlemleri de buradan yapılmaya başladı. Bağ-Kur hizmet dökümü almak isteyen kişiler e-devlet şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yaparak bilgilerine ulaşabilirler.

E-devlet şifresi olmayan kişiler PTT şubelerinden 2 TL karşılığında şifrelerini alabilirler. PTT üzerinden şifre almak istemeyen kişiler ise SGK il veya ilçe müdürlüklerine başvuru yaparak Bağ-Kur hizmet dökümü belgesini alabilirler. Bu yöntemi ile resmi bir şekilde belgenin çıktısını alabilirler. SGK müdürlükleri en kalabalık kurumlardan biri olması nedeniyle fazlasıyla sıra bekleyeceğinizi de belirtmek gerekir. Online olarak e-devlet sistemi üzerinden yapacağınız sorgulama işlemi size zaman kazandıracaktır.

Hizmet döküm belgesi ile prim gün sayısı ve sigortalılık sürecinizi öğrenebilirsiniz. Belirli zaman aralıkları ile SGK hizmet döküm belgesini kontrol etmenizde fayda var.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN