CHP başörtüsü teklifi ve içeriği

CHP başörtüsü teklifi ve içeriği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte başörtüsüyle ilgili CHP'nin de hatalarının olduğunu ve bu konuyu siyasetten çıkarabilmek için kanun teklifinde bulunacaklarını söylemişti. Kılıçdaroğlu bu sözlerinin ardından teklifi TBMM'ye sundu. Peki, CHP başörtüsü teklifinin içeriği nelerder oluşuyor? İşte detaylar...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından duyurulan başörtüsü kanun teklifiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulmaması Hakkında Kanun Teklifi milletvekilleri Engin Özkoç ile Özgür Özel'in imzaları ile Meclis'e iletildi.

CHP'NİN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNİN İÇERİĞİ NELERDİR?

3 maddeden oluşan teklifin içeriği şöyledir:

1- Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

 chp başörtüsü teklifi

BAHÇELİ KILIÇDAROĞLU'NUN TEKLİFİNE YANIT VERDİ

MHP TBMM Grup Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin karşısına geçen Devlet Bahçeli gazetecilerden aldığı sorulara yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun dün gerçekleştirdiği açıklamasında masasında duran "Türkçülüğün Esasları" isimli kitabın yer alması konusunda düşünceleri sorulan Bahçeli, "Okumasında yarar var diye düşünüyorum" dedi.

CHP tarafından sunulan başörtüsü yasasıyla ilgili düşünceleri de merak edilen Bahçeli, "Başörtüsü meselesi Türkiye'de 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş bir meseledir. Şimdi siyaset öncesi helalleşme kisvesi altında başörtüsünü istismar etmenin bir manası yoktur. Böyle bir yasa TBMM'ye geldiğinde MHP geçmiş dönemde başörtüsü konusunda verdiği Meclis kararının arkasında durur, yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu başörtüsü meselesine bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın başörtüsüne." değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu tarafından ABD'ye bir ziyaret gerçekleştirileceği konusunun açılması üzerine Bahçeli, "ABD'ye gitmek bir çıkış yolu ise gitmesinde yarar var. Biden zaten kürsüde, yolda yolunu şaşırır hale gelmiştir. Kılıçdaroğlu'nu gördüğünde de çok şaşıracaktır." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN