Çocuklu aileler için devletten yardım eli! Anne babalar müjde! E-devlet ile başvuran PTT'den 650 TL'lik desteğini hemen alacak! 

Çocuklu aileler için devletten yardım eli! Anne babalar müjde! E-devlet ile başvuran PTT'den 650 TL'lik desteğini hemen alacak! 

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara yapılan sosyal yardımlar devam ediyor. Bu kapsamda çocuklu ailelere yapılan ödemeler de başladı. Peki, çocuk yardımı nedir, kimler faydalanabilir? İşte detaylar...

Kasım ayının gelmesiyle birlikte aile destek ödemeleri de yatmaya başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla alakalı yaptığı açıklamada, her zaman ihtiyaç sahiplerinin destekçileri olacaklarını belirtti.

Aile odaklı sosyal yardım ile sosyal hizmet dahilinde politika üretimini sürdürdüklerini belirten Yanık, bu doğrultuda 25 milyar TL olan destek programı bütçelerini 40 milyar TL'ye yükselttiklerini de söyledi.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR!

Programın kapsamıyla ilgili bilgi veren Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceğiz. 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, üç çocuklu hanelere 450 TL, dört çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız " sözlerini kullandı.

Sosyal yardım desteği alan ailelere verilecek çocuk desteği ile çocukların giderinin sağlanmasını hedeflediklerini söyleyen Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı dahilinde hayata geçirmiş olduğumuz çocuk destek ödemeleri Kasım ayından itibaren hesaplara yatırılacak" dedi.

 çocuk destek ödemeleri

ÇOCUK DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Hanedeki kişi başına düşen gelirin aylık 1.833,45 TL'den az olması şartı aranıyor.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Söz konusu yardımdan faydalanmak isteyenler başvurularını e-Devlet sisteminden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Vakıfları'ndan yapabilirler.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN