Dışarıya çıkarken tedbirli olun! Acil hortum uyarısı yapıldı! Meteoroloji o illeri açıkladı

Dışarıya çıkarken tedbirli olun! Acil hortum uyarısı yapıldı! Meteoroloji o illeri açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önemli uyarılara yer verdi. Yaptığı açıklamada vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Hortum uyarısı yapıldı. Hangi illere uyarı verildi? Sorusu ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

81 ilçe için kritik tahmin yayınlandı. Bazı illerimize özel hortum uyarıları verildi.

Açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yurdumuzun kuzey, iç ve batısı parçalı ve parçalı bulutlu, Marmara'nın batısı, Ege kıyıları, Manisa ve Bursa çevreleri parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Ege kıyılarında, Kırklareli ve Edirne civarlarında şiddetli yağmur, Balıkesir'in batı kıyılarında çok sağanak ve yer yer şiddetli yağmur bekleniyor.”

RÜZGÂR: genellikle güneyden zayıf, bazen orta şiddette, kuvvetli ve kuvvetli güney ve güneybatıdan (Lodos) Marmara, Ege Denizi, kuzeybatı İç Anadolu, batı ve doğu Karadeniz, yer yer fırtına bekleniyor (40-90 km/sa).

UYARILAR

Kuvvetli fırtına bekleniyor!: Yarın (Pazartesi) kuzey Ege kıyılarından sabah erken saatlerde başlayacak şiddetli yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış İzmir'i ve son olarak İzmir'i etkileyecek Muğla tüm Ege kıyılarını çevreliyor Temas a Aydın ve çevrelerinde kuvvetli (25-55 kg/m²) bekleniyor batı Aydın ve çok güçlü ve bazen şiddetli (51-85 kg/m²) Balıkesir'in batı sahillerinde sel, sel, yıldırım, yerel dolu, heyelan, hortum ve kuvvetli rüzgar riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve dikkatli olmalıyız.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Marmara, Ege Denizi, İç Anadolu'nun Kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz'de olduğu gibi güney ve güneybatıdan (Lodo) kuvvetli rüzgar (40-90 km/sa) bekleniyor. Olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önerilir.

BÖLGEMİZDE HAVA DURUMU NASIL?

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin batısı ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir'in batı sahillerinde yer yer çok şiddetli ve şiddetli yağış bekleniyor. Rüzgar tüm bölgede güney ve güneybatıdan (Lodos) kuvvetli (40-70 km/sa) esmektedir.

EGE

Hava çok bulutlu, Ege kıyıları ile Manisa bölgesinde yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın tüm bölgede güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve sert, yer yer fırtınalı (40-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin kuzeybatı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönünden kuvvetli rüzgar (40-70 km/sa) bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Yoğun bulutlu hava sizi bekliyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatıdan (Lodos) kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve parçalı bulutlu hava bekleniyor. Rüzgarın Karadeniz'in doğu kesimlerinin iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodo) yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu hava bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu hava. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN