Maske cezaları ne zaman silinecek, tarih belli mi?

Maske cezaları ne zaman silinecek, tarih belli mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında hem Türkiye'de hem de dünyada maske takma zorunluluğu getirildi.İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile yurtta maske takmak zorunlu hale geldi. Maske takmadığı tespit edilen kişilere ise 900 TL ceza verildi. 7 Ekim 2022 tarihinde meclise sunulacak olan 90 maddelik torba yasası teklifi ile maske cezalarını kaldırılıp kaldırılmayacak soruları merak ediliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Uzun süredir üzerinde çalışmalar devam eden torba yasası 7 Ekim 2022 Cuma günü TBMM'ye sunulacak.Yasa teklifi kapsamında KYK kredi borçları faizlerinin silinmesi ve 2000 TL'ye kadar olan icra borçlarının silinmesi teklifi yer almaktadır.Bununla birlikte yasa teklifinde yer alacak maddeler arasında maske cezalarının da olacağı bildirildi.Bu olayla birlikte madde sayısı 90'a ulaşırken vatandaşlarda maske cezalarına silinip silinmeyeceği konusunda araştırmalarını hızlandırdı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

MASKE CEZALARI SİLİNECEK Mİ?

1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla yeni yasama yılında başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışmalar başladı. Meclisin açılması ile birlikte torba yasa teklifi de gündeme gelmeye başladı. AK Parti tarafından hazırlanan 90 maddelik torba yasası teklifi 7 Ekim 2022 tarihinde Meclis'e sunulacak.

Torba yasası içerisinde KYK faizleri icra borçları gibi pek çok konu yer alırken maske cezalarına da yer verildi. Maske cezalarını silinip silinmeyeceği konusu ise vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor.

Maske Cezaları siliniyor mu

MASKE CEZASINI ÖDEYENLER PARALARINI GERİ ALABİLECEK Mİ?

Koronavirüs salgını döneminde maske takmak zorunlu bir hale gelirken kurala uymayanlara da 900 TL ceza verildi. Güvenlik güçleri ve belediye ekipleri tarafından yazılan cezaların erken ödenmesi durumunda vatandaşları indirim yapıldı. Verilen 900 TL'lik cezanın 2 hafta içerisinde ödenmesi durumunda ceza 675 TL'ye düşürüldü.

Meclise sunulacak olan yeni torba yasası kapsamında maske takmayan vatandaşların cezalarının silineceği gündeme geldi. Para cezasını ödeyenlere geri ödeme yapılıp yapılmayacağı konusunda herhangi bir açıklama yer almamaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN