Maske cezalarını ödeyenler ne yapacak, nasıl geri ödenecek? Maske cezası sorgulama ekranı 2022

Maske cezalarını ödeyenler ne yapacak, nasıl geri ödenecek? Maske cezası sorgulama ekranı 2022

Maske yasağı döneminde kesilen para cezaları ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Mecliste kur korumalı mevduat süresi ve vergi borçları görüşmeleri kapsamında torba kanunu ile beraber maske takmayanlara uygulanan para cezaları ile ilgili de yeni gelişmeler olması bekleniyor.

TBMM'de yeni torba kanunu teklifi içinde koronavirüs pandemi döneminde uygulanmış olan maske takma yanlara karşı yaptırım cezası gündemde. Cezaların silinip silinmeyeceği konusunda beklentiler var.

MASKE CEZALARI

Pandemi döneminde maske takmadan sokağa çıkmak ve belirli yerlere girmek yasaktı. Bu kapsamda bunu halk arasında yaymak için maske kullanmayanlara belirli cezalar uygulandı. TBMM'de AK Parti'nin sunmuş olduğu torba yasası ile beraber maske takmama cezaları da gündeme geldi. Kanun teklifinde maske takmayanlara uygulanmış olan cezalar silinecek.

maske

MASKE TAKMAYANLARA NE KADAR CEZA VERİLİYORDU?

Umumi Hıfzısıhha kanununda geçtiğine göre maske takmama cezası 900 TL iken 675 TL'ye düşürüldü.

MASKE CEZASI ALDIĞIMI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

Herhangi bir şekilde maske takmadığınız için ceza aldıysanız bunu e-devlet şifreniz eya İnternet vergi dairesi kullanıcı kaydınız ile öğrenmeniz mümkündür. Bunlar haricinde ise bir vergi dairesine giderek maske cezası alıp almadığınızı sorgulayabilirsiniz.

UMUMİ HIFZISIHHA KANUNU

“Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari Para Cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN