MERNİS nedir, nasıl öğrenilir? MERNİS adresi öğrenme yöntemleri

MERNİS nedir, nasıl öğrenilir? MERNİS adresi öğrenme yöntemleri

İnternet üzerinden MERNİS adresi öğrenme ile ilgili vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Peki MERNİS ne demek? MERNİS adresi nasıl öğrenilir? Tüm detaylar haberimizde.

İnsanlar MERNİS adresiyle ilgili merak ettiklerini internet üzerinden araştırmaya devam ediyor. Peki MERNİS ne demektir? MERNİS adresi nasıl öğrenilir? MERNİS ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MERNİS NEDİR

Merkezi Nüfus İdare Sistemi'nin kısaltılan hali MERNİS olarak bilinmektedir. Geçmiş zamanlarda nüfus dairesi ile ilgili işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar dosyalarına ulaşmak için uzun süre beklerken nüfus dosya bilgilerinizin kayıtlı olduğu hallerinin dijital ortamda bulunabilmesine MERNİS denmektedir. MERNİS Türk vatandaşlara 11 haneli kimlik numarası verilerek hayata geçmiştir ve dijitalleşme ile birlikte e-Devlet üstünden birçok işlemin halledilmesine olanak sağlanmıştır. E-Devlet sayesinde istenilen yerden kimlik, ikamet gibi bilgileri çıkarmak mümkündür. MERNİS'in amaçları arasında nüfus bilgilerinin bilgisayar ortamında daha hızlı bulunabilmesini sağlamak, her vatandaşın kimlik numarasına ait olması, hizmet akışının daha hızlı sağlanması, vatandaşın devlet işlerinin daha çabuk çözülmesi gibi konular yer almaktadır.

MERNİS ADRESİ BULMA

MERNİS üzerinden ikametgah adresini öğrenmek için e-Devlet sisteminden ikamet bilgilerinizi öğrenebilmektesiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN